Кратко пояснение

“SuperPlants” или “Фидус-Плант“?- Името на фирмата е “Фидус-Плант”. „SuperPlants” е европейска запазена марка собственост на фирмата.

 Каква е разликата в дейността  ?

Основната дейност на фирма „Фидус-Плант“ е производство, износ и търговия на едро с юридически лица.

Основната дейност на името “Superplants” е онлайн търговия на дребно с физически лица.

 Защо ползвате две различни имена? – Ползването на две различни имена ясно разграничава двете дейности.

За SuperPlants

SuperPlants.bg е реализираната идея на част от младите кадри на най-големият български производител в бранша – „Фидус-Плант“. Целта ни е да предложим достъпен и лесен за ползване онлайн магазин с широка гама от продукти в наличност, бърза доставка, коректно отношение и добри цени без компромис в качеството.

Предоставените ни за начинанието професионални производствени и пакетажни екипи с дългогодишен опит, високотехнологичната база, която няма аналог в България, внушителното разнообразие от налични растителни видове, връзките с доказани производители от цяла Европа и безценните знания и съвети получени от ветераните на предприятието, ни позволиха да станем най-посещавания онлайн магазин в сферата за рекордно кратко време.
Абсолютният успех на идеята ни подтикна да продължим да надграждаме като създадохме Румънска версия на проекта – “SuperPlants.ro”.

 За Фидус-Плант

Разсадникът ни е постоянното работното място за над 20 души. Състава ни включва специалист-агрономи, майстор-овощари, трето поколение розари, продуктивни механизатори, инженер-механик и ядрото на предприятието – мнозина трудолюбиви и отговорни хора, част от които работят при нас от първите години на предприятието.

Нашите масиви ашладисват само най-опитните присадачи с проверено и доказано във времето качество на работа.

Гордеем се от факта, че предлаганите от нас условия за работа и възнаграждения са значително по-добри от тези на останалите разсадници в региона. Това ни предоставя удоволствието да работим с най-опитните и отговорни специалисти.

Предприятието разполага със собствена база намираща се в индустриалната част на град Павликени. Там се намират офис сградата на фирмата, базите за пакетаж и обработка, хладилното хале, гаражите за поддръжка на трактори и прикачен инвентар и безброй други съоръжения необходими за производството, обработката и съхранението на продукцията ни.

На същият адрес може да откриете и 15дка образцов разсадник, който всеки е добре дошъл да посети. Там може да видите и закупите над 2000 растителни вида – от малките разсади в оранжериите ни до вековни дървета и всичко друго помежду им.

Основната дейност на предприятието е производство, търговия и износ на растителност. За да можем да отговорим на нарастващото търсене обработваме интензивно над 500дка площ, която се намира до изхода на град Павликени, посока Велико Търново. Там се отглеждат близо 1000 растителни вида с общ брой, надхвърлящ 4 милиона произведени растения ежегодно. Обемът ни на производството ни класира като абсолютен лидер сред Българските производители.

История на фирматаИсторията започва през 80-те години на изминалият век. Предприятието стартира дейността си като първия производител на облагородени рози в областта. Неизвестни на света, с непознат за българския пазар продукт, нашите уважаеми създатели са обхождали пазарите из цялата страна в търсене на купувачи. Благодарение на тяхната упоритост, работна етика и безбройните им саможертви, близо половин век по-късно, ние пишем тази история.  

Да си пионер в нещо не е лесно, но всяко усилие си заслужава!

Началото на 90-те години мълвата за високото качество на розите ни вече е стигнала далеч. Разсадникът произвежда по договор между два и три милиона облагородени рози годишно за новооткритите си партньори от Европа и Турция.  Качеството на работа и коректността на фирмата е оценено дори от световноизвестния Френски гигант „MEILLAND”, чийто рози също са идвали от нашето поле.

Със започването на новото хилядолетие предприятието поема по нов път. Гамата на разсадника се разширява с производството на лозов и овощен посадъчен материал. Богатият асортимент и качеството на новата продукция са търсени в цяла Европа. През последващите години започва и производството на многобройни видове цъфтящи и декоративни дървета и храсти, иглолистни дървета, плодни храсти, вечнозелени и много други.