Зокум 80-100 см

Nerium oleander

24.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Зокум или „Nerium oleander“ е многогодишен храст от семейство Тойнови. На височина достига до 6м. Стеблата му са прави, покрити с кафява кора след първата година. Листната маса е съставена от зелени двойни или тройни, дебели и гладки, подобно на маслинови листа. Цветовете се образуват в края на всяко клонче като са с розово-лилав цвят. Плодовете му са издължени и се разтварят щом узрее. Зокумът се използва единствено с декоративна цел, всички части от растението са силно отровни.

Присадено на
Диаметър до
Плододаване
Поливане
Температура
Изложение
Почва
Ароматност

Описание

Зокумът е род вечнозелени, многогодишни храсти и дървена от семейство Тойнови. Родът наброява 3 вида, като често се среща в Азия. Зокумът достига височина между 2 и 6м, стеблата са прави, като се разтварят навън с растежа и са покрити с кафява кора след първата година. Листата му са тъмно зелени по двойки или тройки, дебели и гладки, с издължена и тясна елипсовидна форма. Цветовете израстват от края на всеки клон и образуват цветни струпвания в бяло, жълто, оранжево, розово, червено и лилаво. Цветовете на някой видове Зокум имат приятен аромат. Плодът е издължена с дължина 5 – 23 cm, която се разтваря след като узрее и отделя множество мъхести семена. Зомумът се използва основно с декоративна цел.

Често задавани въпроси за Зокум 80-100 см

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка