Зокум 30-40 см

Nerium oleander

4.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Зокум или „Nerium oleander“ е многогодишен храст от семейство Тойнови. На височина достига до 6м. Стеблата му са прави, покрити с кафява кора след първата година. Листната маса е съставена от зелени двойни или тройни, дебели и гладки, подобно на маслинови листа. Цветовете се образуват в края на всяко клонче като са с розово-лилав цвят. Плодовете му са издължени и се разтварят щом узрее. Зокумът се използва единствено с декоративна цел, всички части от растението са силно отровни.

Приблизителна височина в момента:
30 - 40см
Контейнер
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Зокумът е род вечнозелени, многогодишни храсти и дървена от семейство Тойнови. Родът наброява 3 вида, като често се среща в Азия. Зокумът достига височина между 2 и 6м, стеблата са прави, като се разтварят навън с растежа и са покрити с кафява кора след първата година. Листата му са тъмно зелени по двойки или тройки, дебели и гладки, с издължена и тясна елипсовидна форма. Цветовете израстват от края на всеки клон и образуват цветни струпвания в бяло, жълто, оранжево, розово, червено и лилаво. Цветовете на някой видове Зокум имат приятен аромат. Плодът е издължена с дължина 5 – 23 cm, която се разтваря след като узрее и отделя множество мъхести семена. Зомумът се използва основно с декоративна цел.

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер?

Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер?

Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки.

Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане?

Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!