Златен дъжд

Laburnum anagyroides

9.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

„Златен дъжд“ или „Laburnum anagyroides“ е красиво цъфтящо малко дърво или храст, достигащо височина до 7м. Короната му се развива до около 4м на широчина, а стволът е с почти черна, гладка кора и млади клонки в сиво-зелен цвят. Листната маса обичайно се състои от триделни листа, като всеки дял е с овална до елипсовидно-яйцевидна форма, с гладка горна повърхност и покрита с власинки долна. Листната петура разполага с дълга дръжка. Цъфтежът е в края на пролетта (май-юни), а цветовете са големи, ароматни, гроздовидни съцветия с наситено жълт цвят и приятен аромат. Плодовете са под формата на шушулка с кафяв цвят след узряване, като могат да останат по клоните на дървото и през зимата. Дървото вирее във влажни и варовити почви, като е устойчиво и на засушаване.

Често задавани въпроси за Златен дъжд

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни дървета?
• Избраните декоративни дървета ще пристигнат при Вас на т. нар. „гол корен“ т. е. извадени от земята те ще бъдат обезлистени и подрязани, а след това кореновата система ще бъде опакована във влажен субстрат и стреч фолио. Това ще позволи на растението да престои известно време извън почвата без да пострада.
Защо е важно подрязването и премахването на листата на декоративните дървета?
• Всяко широколистно, декоративно дърво, което изпращаме преминава гореспоменатите процедури поради две причина – на първо място обезлистяването благоприятства неговото прихващане. Липсата на листна маса помага на дървото да съсредоточи цялата енергия и хранителни вещества към изграждането на коренова система. На второ място, професионално подрязаните декоративни дървета ще създадат по красива и оформена корона след засаждането.
Какво да правя щом получа желаните декоративни дървета?
• Щом получите избраните дървета бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място.
Кога да засадя декоративно дърво?
• Най-доброто време за засаждане на декоративни дървесни видове е след листопада т. е. през есенния период. По това време от годината сокоподаването на тези видове спира и те се намират в покой, което Ви дава отлични шансове за прихващане и правилно развитие на дървото.
Как да засадя получените декоративни дървета?
• Подгответе мястото за засаждане. На първо място подберете добре местоположението като се съобразите с изложението, часовете слънцегреене и размерите, които би достигнало избраното от Вас дърво в годините. След това изкопайте яма малко по-голяма от кореновата система, по желание бихте могли да положите изкуствена или оборска тор на дъното (това мероприятие не е задължително). Премахнете оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините). Поставете в предварително подготвената яма като разпределите корените равномерно около ствола. Засипете с пръст до мястото, на което е било дървото преди. Поливайте редовно с вода до прихващане на декоративното дърво.
Как да се грижа за посадените декоративни дървета?
• Обичайно декоративните дървета изискват подрязване, поливане, някой и наторяване, и обработка срещу болести и вредители. Поради тясната специфика на всеки отделен вид Ви съветваме добре да проучите преди да закупите и засадите избраното дърво. Ако все пак се колебаете и имате нужда от информация относно грижите, моля обърнете се към специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Сладък кестен
Сладък кестен
Castanea sativa

34.99лв.

Хартиен клен
Хартиен клен
Acer griseum

69.99лв.

Японска акация
Японска акация
Sophora japonica

34.99лв.

Плачеща черница
Плачеща черница
Morus alba 'pendula'

69.99лв.

Бяла бреза
Бяла бреза
Betula pendula

34.99лв.

Червен конски кестен
Червен конски кестен
Aesculus x carnea 'briotii'

54.99лв.

Продължи пазаруването

Количка