Зимен жасмин

Jasminum nudiflorum

8.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Зимен Жасмин или „Jasminum nudiflorum“ е многогодишно, цъфтящо, листопадно растение от род „Jasminum”. Растежът е умерен, без опора наподобяващ фонтан, а върху опора разперен, достигат височина от 4м. Листата му са средни големи, сложни и триделни. Видът е устойчив на студ, предпочита слънчеви места и умерено напояване, реагира добре на подхранване с течни торове.
Цъфтежът на „Зимния Жасмин“ е в края на зимата, началото на пролетта Цветовете са многобройни, фуниевидни, не много големи – 3см, обагрени в жълто. Ароматът им е силен и отчетлив. Подходящ за използване като декоративна, катереща растителност, позволява отглеждане в контейнер под т.нар. форма „фонтан“.

Присадено на
Височина до
4.5м
Диаметър до
1.8м
Цъфтеж
I
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
30°C/-23°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност
Силна

Описание

Жасмин или „Jasminum“ е род цъфтящи растения от семейство „Маслинови“. Познати са около 200 вида, като виреят в топли райони на Азия, Европа и Австралия. За родина на Жасмина се смята Персия или Индия. Развиващи се като храсти или лиани се срещат вечнозелени и листопадни видове. Листната им маса варира като размер и цвят, но най-често е дребна и тревисто зелена. Цветовете му са многобройни най-често в бяло, но срещани и в жълто и червено. Биха могли да са прости, тройни или перести, най-често с диаметър до 2.5см. Ценени не само заради красотата си, но и заради прекрасният си, силен и характерен аромат. Жасминът е подходящ за оглеждане с декоративна цел в градина или саксия, в зависимост от вида.

Често задавани въпроси за Зимен жасмин

В какъв вид ще получа поръчания Жасмин? • Поръчаният Жасмин ще получите засаден в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяваме това с растежа и развитието на растението. Каква информация може да ми даде размерът на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам Жасмина преди да го засадя? • Може да задържите Жасмина в контейнера, в който сте го получили почти неограничено време, докато той не стане твърде малък за растението. • Грижите, които е необходимо да полагате за вашето растение в контейнер са базовите – да го поливате, да му осигурите достатъчно светлина и умерена температура. Кога мога да засадя Жасмин? • Бихте могли да засадите Жасмина в контейнер през целия период от пролетта до есента, въпреки това ние препоръчваме пролетното засаждане. Как да засадя полученият Жасмин? • Засаждането започва с избора на правилно място за отглеждане на Жасмина. Подберете място с по няколко часа слънцегреене на ден, добре дренирана почва и умерена влажност. Подгответе мястото като го почистите от плевели, камъни и др. Окопайте почвата добре, вече бихте могли да преминете към изкопаване на дупките. Големината им трябва да бъде два пъти по-голяма от тази на контейнера, в който сте получили растението. На дъното поставете малко рохкава почва и по желание тор подходяща за цъфтящи. Извадете внимателно растението от контейнера и го поставете в дупката, така че то да бъде вертикално. Засипете с почва, като тръмбовате леко около основата на растението. Полейте обилно. Как да се грижа за Жасмина след засаждане? • Поливайте редовно през топлите месеци. • Почиствайте прецъфтелите цветове. • Почиствайте от болни и/или счупени клонки и листа. • Наторявайте веднъж годишно с подходяща тор.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Японска роза 'Рубра'
Японска роза 'Рубра'
Rosa rugosa 'Rubra'

8.99лв.

Къпина 'Без бодли'
Rubus fruticosus 'Thornfree'

2.99лв.

Лигуструм
Лигуструм
Ligustrum 'Ovafolium'

0.69лв.

Лъжекипарис 'Алумиголд'
Лъжекипарис 'Алумиголд'
Chamaecyparis lawsoniana ‘Alumii Gold’

6.99лв.

Киви 'Д-р Шимановски'
Киви 'Д-р Шимановски'
Actinida kolomikta 'Dr Szymanowski'

9.99лв.

Западна туя 'Холмщтруп'
Западна туя 'Холмщтруп'
Thuja occ. 'Holmstrup'

6.99лв.

Западна туя 'Пирамидалис компакта'
Западна туя 'Пирамидалис компакта'
Thuja occ. 'Pyramidalis Compacta’

6.99лв.

Хибискус 'Хамабо'
Хибискус 'Хамабо'
Hibiscus syriacus 'Hamabo'

5.99лв.

Продължи пазаруването

Количка