Жълта акация

Caragana arborescens

34.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Жълтата акация или „Caragana arborescens“ е листопадно, малко дърво или храст, достигащо височина от 6м. През първата година расте бързо, като след това забавя растежа си. Листната му маса e между тъмно и светло зеленa, листата имат дължина от 7,6-10 до 12,7-13 см., разположени са срещуположно на клончетата. Цветовете са неправилни, жълти и ароматни. Те са хермафродитни - съдържат и мъжки и женски плодни органи. Прорастват по единично или на групички до четири на брой в една. Цъфтят през месеците май и юни, с продължителност на цъфтежа от 12 до 18 дни. Плодовете на дървото са бобовидни шушулки съдържащи няколко семена. „Жълтата акация“ е медоносен вид. Като добивите варират от 50 до 200кг от един хектар.

Присадено на
Височина до
Диаметър до
2.5м
Цъфтеж
V
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-30°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Caragana arborescens е род широколистни, многогодишни храсти или ниски дървета от семейство „Бобови“, с произход Африка. Растежът им е умерен, като различните представители на рода достигат височина до 25м, развиват се в разклонена форма с множество издънки и неправилна корона. Листната маса е съставена от овални, тревисто зелени листа обикновено нечетен брой на всяка дръжка. Цъфтежът е красив и обилен, представен от бели или жълти, приятно ароматни цветчета. Акациите предпочитат слънчеви места, търпят засушаване и ниски температури, развиват се добре в почти всякакви почви, като не толерират варовити такива. Поради начина на развитие на кореновата система често са използвани за укрепване на стръмни откоси. Непретенциозността им пък ги прави предпочитани при парково и улично озеленяване.

Често задавани въпроси за Жълта акация

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни дървета? • Избраните декоративни дървета ще пристигнат при Вас на т. нар. „гол корен“ т. е. извадени от земята те ще бъдат обезлистени и подрязани, а след това кореновата система ще бъде опакована във влажен субстрат и стреч фолио. Това ще позволи на растението да престои известно време извън почвата без да пострада. Защо е важно подрязването и премахването на листата на декоративните дървета? • Всяко широколистно, декоративно дърво, което изпращаме преминава гореспоменатите процедури поради две причина – на първо място обезлистяването благоприятства неговото прихващане. Липсата на листна маса помага на дървото да съсредоточи цялата енергия и хранителни вещества към изграждането на коренова система. На второ място, професионално подрязаните декоративни дървета ще създадат по красива и оформена корона след засаждането. Какво да правя щом получа желаните декоративни дървета? • Щом получите избраните дървета бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място. Кога да засадя декоративно дърво? • Най-доброто време за засаждане на декоративни дървесни видове е след листопада т. е. през есенния период. По това време от годината сокоподаването на тези видове спира и те се намират в покой, което Ви дава отлични шансове за прихващане и правилно развитие на дървото. Как да засадя получените декоративни дървета? • Подгответе мястото за засаждане. На първо място подберете добре местоположението като се съобразите с изложението, часовете слънцегреене и размерите, които би достигнало избраното от Вас дърво в годините. След това изкопайте яма малко по-голяма от кореновата система, по желание бихте могли да положите изкуствена или оборска тор на дъното (това мероприятие не е задължително). Премахнете оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините). Поставете в предварително подготвената яма като разпределите корените равномерно около ствола. Засипете с пръст до мястото, на което е било дървото преди. Поливайте редовно с вода до прихващане на декоративното дърво. Как да се грижа за посадените декоративни дървета? • Обичайно декоративните дървета изискват подрязване, поливане, някой и наторяване, и обработка срещу болести и вредители. Поради тясната специфика на всеки отделен вид Ви съветваме добре да проучите преди да закупите и засадите избраното дърво. Ако все пак се колебаете и имате нужда от информация относно грижите, моля обърнете се към специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Последно разгледани

Едролистна липа
Едролистна липа
Tilia Platyphyllos

34.99лв.

Продължи пазаруването

Количка