Жълт шибой

Erysimum cheiri

5.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Жълтият шибой е цъфтящо, многогодишно растение с произход Гърция. Развива се като ниска, плътна туфа, с височина от 20-30см. Туфата представлява зелена могила от заострени, лъскави, тревисто зелени листа, събрани на групи. Видът е студоустойчив, вирее добре както на слънце, така и на сянка, като изисква умерена влажност и дренирана почва.
Цъфтежът на „Жълтият шибой“ е пролетно-летен, през месеците април-юли. Представен е от дребни, ярко жълти цветчета, със звездовидна форма, събрани в съцветия и поставени върху жилави зелени стебла. Особено подходящ за групови насаждения с декоративна цел, както и за допълнение към алпинеуми и скални кътове.

Присадено на
Височина до
0.6м
Диаметър до
0.4м
Цъфтеж
IV - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
30°C/-15°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Жълт шибой или „Erysimum cheiri“ е род цъфтящи растения от семейство „Cruciferae“ с произход Гърция. Развива се под формата на туфа или малък храст с едно и няколко разклонения, достигащи височина от 15 до 80см, растящи изправени. Листната маса е съставена от заострени, зелени листа с дължина до 20см. Цветовете се формират в горната част на стеблото, събрани в съцветия от по няколко. Могат да бъдат в различни цветове – червено, пурпурно, жълто и пр. Непретенциозни за отглеждане, предпочитащи слънчево място и умерена влага, Шибоите се отглеждат основно като цъфтящо растение, ценено заради декоративните си качества. Могат да бъдат засадени единично или групово.

Често задавани въпроси за Жълт шибой

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Хемерокалис 'Бонанза'
Хемерокалис 'Бонанза'
Hemerocallis 'Bonanza'

5.99лв.

Хортензия 'Розов букет'
Хортензия 'Розов букет'
Hydrangea macrophylla 'Bouquet Rose'

9.99лв.

Хоста 'Сини миши уши'
Хоста 'Сини миши уши'
Hosta 'Blue Mouse Ears'

5.99лв.

Градински божур 'Себастиан Маас'
Paeonia Lactiflora 'Sebastian Maas'

10.99лв.

Градински божур 'Розов Хавайски корал'
Paeonia Lactiflora 'Pink Hawaiian Coral'

12.99лв.

Хемерокалис 'Екзотично съкровище'
Hemerocallis 'Exotic Treasure'

11.99лв.

Фотиния 'Carre Rouge'
Фотиния 'Carre Rouge'
Photinia 'Carré Rouge'

7.99лв.

Астра 'Патриша Балард'
Aster novi-belgii 'Marie Ballard'

3.99лв.

Продължи пазаруването

Количка