Японски клен 'Оранжева мечта'

Acer Palmatum 'Orange dream'

99.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Acer Palmatum или японския клен е едно от най-любимите и атрактивни дървета, използвани в озеленяването. Японският клен е ценен заради малките си размери, красивата форма на листата и короната си и невероятните си цветове – от наситено златно до пурпурно червено.Японският клен достига височина от 2 до 4 метра, в зависимост от разновидността си. Поради своята компактност японските кленове са много подходящи за малки градини или за отглеждане в контейнер. Въпреки че японският клен е по-толерантен към високи температури от повечето кленове, той се нуждае от сянка иначе листата му изграят. Ако обаче са на твърде дълбока сянка,червенолистните сортове не могат да постигнат така характерният си интензивно червен цвят. Предпочитат леко кисели, песъкливи почви, с разумно количество органична материя. Всички японски кленове са бавнорастящи.Японският клен Orange dream, както подсказва името му, е обагрен в жълто-оранжево, като различните нюанси се засилват в зависимост от сезона и слънцето – в ранна пролет в листата му преобладава жълтия цвят, а в края на лятото и есента оранжевото.

Присадено на
Височина до
1.2м
Диаметър до
1.2м
Цъфтеж
VI-IX
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Японски Клен или Acer Palmatum е уникален, дървесен вид с произход Япония. Растежът му е по-скоро бавен като достига височина от 8м. Короната му е мощна, рядка, с неправилна форма. Листната му маса е съставена от дланевидни, 3 и 5-делни листа, с размер 6-10см. Есенната им багра е впечатляваща, в наситено оранжеви и червени цветове, като и през другите сезони може да се наблюдава смяна на окраската от жълто, зелено, червено и пр. Цъфтежът му е в началото на пролетта – месеците марти-април и се изразява в малки червеникави цветчета събрани в съцветия. Изключителната декоративна стойност на дървото обаче се дължи не толкова на цъфтежът, а на невероятната багра на зеленината и стеблата, която се влияе пряко не само от сезоните, но и от местоположението на дървото. Японският Клен вирее добре на слънчеви и сенчести места, с добре дренирани места, като не е претенциозен към почвеното ph и състав, студоустойчив и сухоустойчив е щом се прихване. Често използван като парково дърво, в компанията на зеленолистни видове.

Често задавани въпроси за Японски клен 'Оранжева мечта'

Японски клен или „Acer palmatum” e род събираш в себе си стотици видове с произход Япония. Те биха могли да бъдат от ниски храсти 0. 5м, до високи дървета, достигащи 20м. Короната обичайно е заоблена, младите клонки са крехки и тънки, в разнообразна разцветка. Развиват се в различна форма, листната им маса е характерна, петделна, нарязаха и едра, като се среща в множество цветове. Растенията от този род са изключително разпространени по цял свят, поради изключителните им декоративни качества, студоустойчивост, непретенциозност и невзискателност.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Плачеща черница
Плачеща черница
Morus alba 'pendula'

69.99лв.

Жълта акация
Жълта акация
Caragana arborescens

34.99лв.

Червен конски кестен
Червен конски кестен
Aesculus x carnea 'briotii'

54.99лв.

Японска акация
Японска акация
Sophora japonica

34.99лв.

Пирамидален бук 'Пурпурея'
Пирамидален бук 'Пурпурея'
Fagus sylvatica pyramidalis 'Purpurea'

149.99лв.

Плачещ бряст
Плачещ бряст
Ulmus minor 'Pendula'

99.99лв.

Къдрава плачеща върба
Къдрава плачеща върба
Salix matsudana 'Tortuosa'

34.99лв.

Сребролистна липа
Сребролистна липа
Tilia tomentosa

34.99лв.

Продължи пазаруването

Количка