Японски клен ‘Бени-Майко’

Acer palmatum 'Beni-Maiko'

13.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Японски Клен „Бени-майко“ или Acer Palmatum „Beni-maiko“ е уникален, дървесен вид с произход Япония. Растежът му е особено бавен като достига височина от 2-3м. Короната му е рядка, с неправилна форма. Листната му маса е съставена от дланевидни, 5-делни листа, с размер 6-10 см. Оцветени са в невероятен, наситено розов до червен цвят през пролетта, преминаващ в зелено през лятото, а през есента в оранжево-червено. Тази уникална багра придава високата декоративна стойност на вида. „Бени-майко“ предпочита сенчести места, на слънце листата му изгарят, но не и плътна сянка – там не би могъл да развие красивите си алени багри. Подходящ за отглеждане в малки градини и дори в контейнер, поради компактния си размер. Би могъл да бъде оформен като нисък разклонен храст или като малко дръвче.

Описание
Допълнителна информация
Доставка

Японски клен или „Acer palmatum” e род събираш в себе си стотици видове с произход Япония. Те биха могли да бъдат от ниски храсти 0.5м, до високи дървета, достигащи 20м. Короната обичайно е заоблена, младите клонки са крехки и тънки, в разнообразна разцветка. Развиват се в различна форма, листната им маса е характерна, петделна, нарязаха и едра, като се среща в множество цветове. Растенията от този род са изключително разпространени по цял свят, поради изключителните им декоративни качества, студоустойчивост, непретенциозност и невзискателност.

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни дървета?

Избраните декоративни дървета ще пристигнат при Вас на т.нар. „пакетиран корен“ т.е. извадени от земята те ще бъдат обезлистени и подрязани, а след това кореновата система ще бъде опакована във влажен субстрат и стреч фолио. Това ще позволи на растението да престои известно време извън почвата без да пострада.
Защо е важно подрязването и премахването на листата на декоративните дървета?

Всяко широколистно, декоративно дърво, което изпращаме преминава гореспоменатите процедури поради две причина – на първо място обезлистяването благоприятства неговото прихващане. Липсата на листна маса помага на дървото да съсредоточи цялата енергия и хранителни вещества към изграждането на коренова система. На второ място, професионално подрязаните декоративни дървета ще създадат по красива и оформена корона след засаждането.
Какво да правя щом получа желаните декоративни дървета?

Щом получите избраните дървета бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място.
Кога да засадя декоративно дърво?

Най-доброто време за засаждане на декоративни дървесни видове е след листопада т.е. през есенния период. По това време от годината сокоподаването на тези видове спира и те се намират в покой, което Ви дава отлични шансове за прихващане и правилно развитие на дървото.
Как да засадя получените декоративни дървета?

Подгответе мястото за засаждане. На първо място подберете добре местоположението като се съобразите с изложението, часовете слънцегреене и размерите, които би достигнало избраното от Вас дърво в годините. След това изкопайте яма малко по-голяма от кореновата система, по желание бихте могли да положите изкуствена или оборска тор на дъното (това мероприятие не е задължително). Премахнете оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините). Поставете в предварително подготвената яма като разпределите корените равномерно около ствола. Засипете с пръст до мястото, на което е било дървото преди. Поливайте редовно с вода до прихващане на декоративното дърво.
Как да се грижа за посадените декоративни дървета?

Обичайно декоративните дървета изискват подрязване, поливане, някой и наторяване, и обработка срещу болести и вредители. Поради тясната специфика на всеки отделен вид Ви съветваме добре да проучите преди да закупите и засадите избраното дърво. Ако все пак се колебаете и имате нужда от информация относно грижите, моля обърнете се към специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до
Контейнер
Цъфтеж
Диаметър до
Температура
Поливане