Японски клен 'Атропурпуреум'

Acer palmatum 'atropurpureum'

13.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента
No such function oxygen_

Acer Palmatum или японския клен е едно от най-любимите и атрактивни дървета, използвани в озеленяването. Японският клен е ценен заради малките си размери, красивата форма на листата и короната си и невероятните си цветове – от наситено златно до пурпурно червено.Японският клен достига височина от 2 до 4 метра, в зависимост от разновидността си. Поради своята компактност японските кленове са много подходящи за малки градини или за отглеждане в контейнер. Въпреки че японският клен е по-толерантен към високи температури от повечето кленове, той се нуждае от сянка иначе листата му изграят. Ако обаче са на твърде дълбока сянка,червенолистните сортове не могат да постигнат така характерният си интензивно червен цвят. Предпочитат леко кисели, песъкливи почви, с разумно количество органична материя. Всички японски кленове са бавнорастящи.Acer palmatum Atropurpureumе най-често срещаната разновдиност на японския клен. Toзи сорт е с ярко червени листа през пролетта,тъмно червено зелени през лятото,последвано от златисто-оранжево и червено през есента. Достига около 4 метра.

Присадено на
Височина до
1.5м
Диаметър до
Цъфтеж
VI - VIII
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Почва
Ароматност

Описание

Японски Клен „Атрупурпуреум“ или Acer Palmatum „atropurpureum“ е уникален, дървесен вид с произход Япония. Растежът му е особено бавен като достига височина от 5-7м. Короната му е рядка, с неправилна форма. Листната му маса е съставена от дланевидни, 5 7-делни листа, с размер 6-10см. Оцветени са в невероятен, наситено червен до искрящо червен цвят, което и придава високата декоративна стойност на вида. „Атрупурпуреум“ предпочита сенчести места, на слънце листата му изгарят, но не и плътна сянка – там не би могъл да развие красивите си алени багри. Подходящ за отглеждане в малки градини и дори в контейнер, поради компактния си размер. Би моглъл да бъдат оформен като нисък разклонен храст или като малко дръвче.

Често задавани въпроси за Японски клен 'Атропурпуреум'

Японски клен или „Acer palmatum” e род събираш в себе си стотици видове с произход Япония. Те биха могли да бъдат от ниски храсти 0. 5м, до високи дървета, достигащи 20м. Короната обичайно е заоблена, младите клонки са крехки и тънки, в разнообразна разцветка. Развиват се в различна форма, листната им маса е характерна, петделна, нарязаха и едра, като се среща в множество цветове. Растенията от този род са изключително разпространени по цял свят, поради изключителните им декоративни качества, студоустойчивост, непретенциозност и невзискателност.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Червен клен
Червен клен
Acer rubrum

34.99лв.

Захарен клен
Захарен клен
Acer saccharinum

34.99лв.

Златен дъжд
Златен дъжд
Laburnum anagyroides

9.99лв.

Червенолистна слива
Червенолистна слива
Prunus pissardi 'nigra'

24.99лв.

Обикновен бук
Обикновен бук
Fagus sylvatica

34.99лв.

Полски ясен
Полски ясен
Fraxinus angustifolia

34.99лв.

Пирамидален бук 'Пурпурея'
Пирамидален бук 'Пурпурея'
Fagus sylvatica pyramidalis 'Purpurea'

149.99лв.

Последно разгледани

Цитисус 'Албус'
Цитисус 'Албус'
Cytisus × praecox 'Albus'

7.99лв.

Продължи пазаруването

Количка