Японска роза ‘Рубра’

Rosa rugosa ‘Rubra’

8.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Азиатска шипка „Рубра или още наричана Японска роза е диворастящ, листопаден храст от семейство „Розови“. Растежът и е умерен. Достига височина до около 2м. Листата маса е
средна на размер, лъскава, с овална форма. Образува изправен, бодлив храст, които цъфти през лятото. Цветчетата са дребни, единични в красив пурпурен цвят. След цъфтежът дава кръгли, червени плодове, които са суровина за невероятно богат чай. Растението е студоустойчиво, сухоустойчиво и предпочита слънчеви места. Шипка „Рубра“ е подходяща както за единичен акцент, така и за изграждане на красив, цъфтящ жив плет.

Приблизителна височина в момента:

10 – 15см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Азиатската шипка е вид диворастяща роза, с произход източна Азия – Китай, Япония и пр. Храстът е с височина 1 – 1,5 m, стъблата са гъсто покрити с множество ситни бодли, а листата са дълги и перести със средно по 7 листчета, всяко от които дълго 3 – 4 cm. Цветовете са ароматни, със среден размер и вариращ цвят от розово до бяло. Цъфти на пролет. Плодовете узряват към края на юли, когато придобиват оранжево-червен цвят и наподобяват дребни домати. Берат се няколко пъти до края на октомври.

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер?

Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т.е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.
Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер?

Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове.

Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина.
Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане?

Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Диаметър до

Температура

Поливане