Японска роза 'Рубра'

Rosa rugosa 'Rubra'

8.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Азиатска шипка „Рубра или още наричана Японска роза е диворастящ, листопаден храст от семейство „Розови“. Растежът и е умерен. Достига височина до около 2м. Листата маса е
средна на размер, лъскава, с овална форма. Образува изправен, бодлив храст, които цъфти през лятото. Цветчетата са дребни, единични в красив пурпурен цвят. След цъфтежът дава кръгли, червени плодове, които са суровина за невероятно богат чай. Растението е студоустойчиво, сухоустойчиво и предпочита слънчеви места. Шипка „Рубра“ е подходяща както за единичен акцент, така и за изграждане на красив, цъфтящ жив плет.

Присадено на
Височина до
1.8м
Диаметър до
1.8м
Цъфтеж
VII - IX
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Азиатската шипка е вид диворастяща роза, с произход източна Азия – Китай, Япония и пр. Храстът е с височина 1 – 1,5 m, стъблата са гъсто покрити с множество ситни бодли, а листата са дълги и перести със средно по 7 листчета, всяко от които дълго 3 – 4 cm. Цветовете са ароматни, със среден размер и вариращ цвят от розово до бяло. Цъфти на пролет. Плодовете узряват към края на юли, когато придобиват оранжево-червен цвят и наподобяват дребни домати. Берат се няколко пъти до края на октомври.

Често задавани въпроси за Японска роза 'Рубра'

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Последно разгледани

Продължи пазаруването

Количка

Top