Начало

Японска дюля ‘Розова кралица’

Японска дюля ‘Розова кралица’

Chaenomeles x superba ‘Pink Queen’

7.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Японската дюля се среща често в градините, цени се много заради нейните красиви и разнообразни цветове, които се появяват рано напролет, като покриват почти целите клони. Представлява нисък или средно висок храст с тънки, бодливи клонки и малки елипсовидни листа. Вирее на богата градинска почва и слънчево или полу слънчево изложение.Разновидността ‘Pink Lady’ е малък, разперен широколистен храст, с лъскави, овални листа до 5 см дължина и прозрачни розови цветя.

Приблизителна височина в момента:

40 – 60см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Японска дюля „Розова кралица“ или още нарината Хеномелес е средновисок храст с тънки бодливи клонки. Достига височина от 1.5м. Листната маса е съставена от лъскави, овални листа до 5 см дължина. Цъфтежът е пролетен, обилен и продължителен. Цветовете са прозрачно розови, средни на размер и сравнително издръжливи. Растението е студоустойчиво, предпочита богати градински почви и слънчево до полуслънчево изложение. Японската дюля е предпочитана заради високата си декоративна стойност.

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер?

Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т.е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.
Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер?

Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове.

Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина.
Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане?

Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Температура

Поливане