Начало
Ягода в контейнер ‘Априка’

Ягода в контейнер ‘Априка’

Fragaria x ananassa 'Aprica'

1.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Характерно за ягода „Априка“ е, че е нов, селектиран в Италия сорт, който е ранозрящ и дава обилна реколта, устойчива към болести и неблагоприятни метеорологични условия.
Листната му маса се състи от големи до средни по размер зелени листа.
Цветовете му са бели, не големи и съдържат голямо количество цветен прашец. Цъфтят в края на март или началото на месец април.
Плодовете му узряват няколко дни по-рано от тези на ягодата сорт “Клери”, т.е. през месец май. Имат правилна конична форма и са едри. Предлагат добре балансиран вкус на сладко и кисело и са лесни за съхранение.

Приблизителна височина в момента:
5 - 10см
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Ягодата или на лат. „Fragaria“ е представител на семейство Розови (лат. Rosaceae)- широколистни, тревисти растения, на които най-познатият им представител e градинската ягода (Fragaria x ananassa). Тя не е отделен вид, а по-скоро кръстоска между вирджинска и чилийска ягода. Известна е най-вече с ядливите си, вкусни и алено червени плодове, размерът, на които варира от дребен до едър. Обичайните характеристика като нюанс на цвета, устойчивост, вкус и аромат на плодовете са много подобни, но и с някой разлики в зависимост от сорта, който подберете да отглеждате.

В какъв вид ще получа поръчаните Ягоди?

На гол корен – ягодите поръчани на гол корен ще получите опаковани в дишаща торбичка заедно с малко количество почва. Това помага на коренчетата да пристигнат при вас свежи и готови за засаждане.

В контейнер – ягодите поръчани в контейнер ще получите засадени в саксия/контейнер P9 или 0.5л. Във всеки съд получавате по едно растение.
Колко време мога да съхранявам получите Ягоди преди да ги засадя?

На гол корен – може да съхранявате няколко месеца, като не разпечатвате оригиналната опакова и я държите на студено напр. в хладилник.

В контейнер – може да отглеждате ягодите в контейнера, в които сте ги получили до момента, в който самият той не стане твърде малък.
Кога да засадя Ягоди?

Бихте могли да засадите ягодите през есента или през пролетта. Като и в двата случая ще получите отлични резултати.
Как да засадя Ягоди?

В домашни условия ние препоръчваме да засадите Ягодите едноредово. Разстоянието между редовете би следвало да е 65-70см, като се допуска максимум 80см. Вътре в самите редове коренчетата се засаждат на около 20-30см. На дълбочина Ягодите се засаждат с 1-2см по-дълбоко от колкото са били. След подготвяне на дупките и разполагане на разсада в тях засипете с почва и полейте обилно.
Как да се грижа за Ягодите след засаждане?

Поливайте редовно до прихващане.

Отстранете всички неприхванали се корени.

Почиствайте редовно от изсъхнали и болни листа.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до
Изложение
Контейнер
Цъфтеж
Диаметър до
Температура
Поливане