Ягода 'Азия'

Fragaria x ananassa 'Asia'

0.59лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Ягода сорт „Азия“ е създаден в Италия от животновъди и патентован през 2005 година. Той е средно ранен, целогодишен сорт, който образува много дръжки и розетки. Има силна и издържлива коренова система, понася студ до - 15 C,транспортиране и е непретенциозен към почвата. Повишава добива си чрез подхранване с торове.
Листата на ягодата сорт "Азия" са големи, лъскави, наситено зелени. Имат леко гофрирани, разкъсани ръбове.
Цветовете й са бели и се появяват в края на май- началото на юни месец.
Плодовете на ягода „Азия“са едри, сочни, средното им тегло е около 35гр. през първата година, но могат да стигнат и 90гр. през следващите. Имат наситен червен цвят и жълти семена. На вкус са сладки и сочни, с ярък ягодов аромат. Зреят три седмици след цъфтежа - края на юни.

Присадено на
Височина до
0.4м
Диаметър до
0.4м
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
VI-VII
Поливане
Обилно
Температура
35°C/-30°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Ягодата или на лат. „Fragaria“ е представител на семейство Розови (лат. Rosaceae)- широколистни, тревисти растения, на които най-познатият им представител e градинската ягода (Fragaria x ananassa). Тя не е отделен вид, а по-скоро кръстоска между вирджинска и чилийска ягода. Известна е най-вече с ядливите си, вкусни и алено червени плодове, размерът, на които варира от дребен до едър. Обичайните характеристика като нюанс на цвета, устойчивост, вкус и аромат на плодовете са много подобни, но и с някой разлики в зависимост от сорта, който подберете да отглеждате.

Често задавани въпроси за Ягода 'Азия'

Полезни съвети и въпроси: В какъв вид ще получите поръчаните от Вас ягоди "Азия"? • В контейнер – ягодите "Азия" ще бъдат засадени в саксия/контейнер P9 или 0.5л., като всяко едно растение ще е в отделен съд. Как да засадите ягодите "Азия"? • На първо място е важно да подберете и подготвите мястото, където ще засадите растенията. Най-добре би било то да е слънчево, равно, добре дренирано място с рохкава почва с добра аерация. Желателно е да няма подпочвени води, минаващи на близо. Засаждането се извършва по лентов или храстов метод, като се спазва интервал между издънките от около 30 cm. • След като изберете подходящото място, продължете с почистването му от всички плевели, камъни и пр. Предварително наторете със смес от хумус, урея, дървесна пепел и речен пясък. • Третирайте почвата с меден сулфат (2 супени лъжици на кофа с вода, дебит 1, 2–1, 5 l / m2) за дезинфекция. • Прекопайте и изкопайте дупки с дълбочина 22 см. на разстояние около 38-40 см една от друга. • Посипете дъното на дупката с рохкава, богата почва и добавете тор, съобразена с нуждите на ягодите. • Оформете легла и поръсете повърхността на леглата с 2-сантиметров слой от едър пясък (за борба с охлюви и стоножки). • Подготовка на посадъчния материал – извадете внимателно растенията и огледайте внимателно кореновата им система. Подрежете всички твърде дълги, изсъхнали или повредени корени. • Изсипете по половин чаша топла вода във всяка от подготвените дупки. • Поставете разсада в в тях, поръсете корените с почва притиснете пръстта около растенията с ръце. Старайте се да не покривате с пръст растежните им пъпки. Уплътнете и полейте с вода. Как да се грижите за ягодите "Азия" след засаждане? • Ягодите могат да издържат на суша няколко дни, но това не е желателно да се допуска. В горещо време е препоръчително леглата им да се поливат на всеки три дни. Поливането трябва да е само сутрин или вечер. Преди цъфтежа напояването се извършва чрез поръсване, тъй като така се предотвратява навлизане на влага в зелената част на растението. Ако имате възможност, използвайте система за капково напояване. • След всяко напояване, премахвайте плевелите и разхроквайте почвата около ягодите, за да влиза повече въздух в нея и да се обагати с миктоелементи. • През зимата е необходимо не само да покриете почвата с мулч (слама, дървени стърготини, агрофибър), но и да увиете самите растения - при тежки метеорологични условия. За покриване можете да използвате готов нетъкан материал. • Отстранявайте своевременно всички болни и изсъхнали листа. • Премахвайте своевременно образуващите се мустаци по растенията, иначе рискувате насаждението Ви да стане по-гъсто и добивът му рязко да спадне. • Редовно торете ягодите "Азия". Обикновено този сорт се нуждае от такова 4 пъти годишно.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Тайбери 'Медана'
Тайбери 'Медана'
Rubus fruticosus x R. idaeus 'Medana'

9.99лв.

Червена боровинка 'Фарлин'
Червена боровинка 'Фарлин'
Vaccinium macrocarpon 'McFarlin'

7.99лв.

Годжи Бери
Годжи Бери
Lycium barbarum

3.99лв.

Цариградско грозде 'Инвикта'
Цариградско грозде 'Инвикта'
Ribes uva-crispa 'Invicta'

4.99лв.

Малина 'Лилава'
Малина 'Лилава'
Rubus ideaus 'Purporowa'

7.99лв.

Канадска боровинка 'Северна линия'
Канадска боровинка 'Северна линия'
Amelanchier alnifolia 'Northline'

10.99лв.

Малина 'Люлин'
Малина 'Люлин'
Rubus Ideaus 'Luylin'

1.99лв.

Ягода "Клери"
Ягода "Клери"
Frageria x ananassa 'Clerry'

0.59лв.

Продължи пазаруването

Количка