Водна лилия микс

Nymphaea hybrida mix

15.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Водна лилия или „Nymphaea hybrida“ е род водни растения разпространени основно в Тропиците. Развиват се доста бързо, особено след месец август, като покриват не малка водна площ и достигат височина до около 20см. Цветовете им са едри, ароматни и незаменими като декоративна стойност, могат да бъдат оцветени в жълто, бяло или розово. На нашите географски ширини Водната лилия, не би могла да зимува на открито, изисква прибиране като се нуждае от поне 40см дълбочина. Би могла да се отглежда и в малки, изкуствени, водни басейни, стига да е спазено условието за дълбочината.

Присадено на
Височина до
0.3м
Диаметър до
1.2м
Цъфтеж
V-X
Плододаване
Поливане
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Водна лилия или „Nymphaea hybrida“ е род обхващащ 25 вида водни растения, разпространени в Тропиците, Южна Америка и Австралия. Освен в естествените за тях дълбоки водни басейни, биха могли да се отглеждат и в изкуствени такива у дома. Обичайно имат необходимост от 30 до 80см дълбочина, в зависимост от сорта. Цъфтежът им е забележително красив, обичайно започва през юни и е чак до есента. Специфичното при отглеждането на тези видове е, че изискват редовно наторяване с подходящи торове и не понасят бързи течения. Биха могли да се отглеждат и на закрито в аквариум.

Често задавани въпроси за Водна лилия микс

В какъв вид ще получа поръчаната Водна лилия? • Ще изпратим избраната от вас Водна лилия опакована в непрозрачна торбичка, която задържа влагата. Така осигуряваме възможност на растението да преживее транспорта без проблем. Как да засадя Водна лилия? • Водните лилии се засаждат на дълбочина 60-80см, по два начина в различните водоеми. Първият, който е препоръчителен, е да бъдат засадени в кошове или саксии за водни растения, които да бъдат спуснати на дъното на вашето езеро, а другият вариант е директно да бъдат засадени на дъното на водоема, като тогава грижите са значително по-малко. Съдът за първия вариант е хубаво да бъде пластмасов и с много дупки, за да достига по този начин до корените кислород. Водната лилия трябва да бъде засадена почти на повърхността му. Осигурете подходяща почва - може да я закупите или от специализиран магазин, или да използвате тиня или глинеста утайка от дъното на някоя река. Как да се грижа за Водната лилия след засаждането? • Присаждайте на всеки 2 години в периода преди листата да са се развили. • Торете със специализирани торове всяка година. • Отделете слънчево място във водоема на вашата лилия. • През зимата – осигурете защита или приберете на заветно място (напр. мазе) в аквариум или друг съд със вода. • Пръскайте редовно против вредители (ако във водоема има рибки пропуснете тази стъпка, препаратите са силно токсични за тях)


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top