Водна лилия микс

Nymphaea hybrida mix

15.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Водна лилия или „Nymphaea hybrida“ е род водни растения разпространени основно в Тропиците. Развиват се доста бързо, особено след месец август, като покриват не малка водна площ и достигат височина до около 20см. Цветовете им са едри, ароматни и незаменими като декоративна стойност, могат да бъдат оцветени в жълто, бяло или розово. На нашите географски ширини Водната лилия, не би могла да зимува на открито, изисква прибиране като се нуждае от поне 40см дълбочина. Би могла да се отглежда и в малки, изкуствени, водни басейни, стига да е спазено условието за дълбочината.

Приблизителна височина в момента:
10 - 20см
Височина до
Изложение
Цъфтеж
Диаметър до
Температура
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Водна лилия или „Nymphaea hybrida“ е род обхващащ 25 вида водни растения, разпространени в Тропиците, Южна Америка и Австралия. Освен в естествените за тях дълбоки водни басейни, биха могли да се отглеждат и в изкуствени такива у дома. Обичайно имат необходимост от 30 до 80см дълбочина, в зависимост от сорта. Цъфтежът им е забележително красив, обичайно започва през юни и е чак до есента. Специфичното при отглеждането на тези видове е, че изискват редовно наторяване с подходящи торове и не понасят бързи течения. Биха могли да се отглеждат и на закрито в аквариум.

В какъв вид ще получа поръчаната Водна лилия?

Ще изпратим избраната от вас Водна лилия опакована в непрозрачна торбичка, която задържа влагата. Така осигуряваме възможност на растението да преживее транспорта без проблем.
Как да засадя Водна лилия?

Водните лилии се засаждат на дълбочина 60-80см, по два начина в различните водоеми. Първият, който е препоръчителен, е да бъдат засадени в кошове или саксии за водни растения, които да бъдат спуснати на дъното на вашето езеро, а другият вариант е директно да бъдат засадени на дъното на водоема, като тогава грижите са значително по-малко.
Съдът за първия вариант е хубаво да бъде пластмасов и с много дупки, за да достига по този начин до корените кислород. Водната лилия трябва да бъде засадена почти на повърхността му. Осигурете подходяща почва – може да я закупите или от специализиран магазин, или да използвате тиня или глинеста утайка от дъното на някоя река.
Как да се грижа за Водната лилия след засаждането?

Присаждайте на всеки 2 години в периода преди листата да са се развили.

Торете със специализирани торове всяка година.

Отделете слънчево място във водоема на вашата лилия.

През зимата – осигурете защита или приберете на заветно място (напр. мазе) в аквариум или друг съд със вода.

Пръскайте редовно против вредители (ако във водоема има рибки пропуснете тази стъпка, препаратите са силно токсични за тях)

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!