Водна лилия микс

Nymphaea hybrida mix

29.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Водна лилия или „Nymphaea hybrida“ е род водни растения разпространени основно в Тропиците. Развиват се доста бързо, особено след месец август, като покриват не малка водна площ и достигат височина до около 20см. Цветовете им са едри, ароматни и незаменими като декоративна стойност, могат да бъдат оцветени в жълто, бяло или розово. На нашите географски ширини Водната лилия, не би могла да зимува на открито, изисква прибиране като се нуждае от поне 40см дълбочина. Би могла да се отглежда и в малки, изкуствени, водни басейни, стига да е спазено условието за дълбочината.

Присадено на
Височина до
0.3м
Диаметър до
1.2м
Цъфтеж
V-X
Плододаване
Поливане
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Водна лилия или „Nymphaea hybrida“ е род обхващащ 25 вида водни растения, разпространени в Тропиците, Южна Америка и Австралия. Освен в естествените за тях дълбоки водни басейни, биха могли да се отглеждат и в изкуствени такива у дома. Обичайно имат необходимост от 30 до 80см дълбочина, в зависимост от сорта. Цъфтежът им е забележително красив, обичайно започва през юни и е чак до есента. Специфичното при отглеждането на тези видове е, че изискват редовно наторяване с подходящи торове и не понасят бързи течения. Биха могли да се отглеждат и на закрито в аквариум.

Често задавани въпроси за Водна лилия микс

В какъв вид ще получа поръчаната Водна лилия? • Ще изпратим избраната от вас Водна лилия опакована в непрозрачна торбичка, която задържа влагата. Така осигуряваме възможност на растението да преживее транспорта без проблем. Как да засадя Водна лилия? • Водните лилии се засаждат на дълбочина 60-80см, по два начина в различните водоеми. Първият, който е препоръчителен, е да бъдат засадени в кошове или саксии за водни растения, които да бъдат спуснати на дъното на вашето езеро, а другият вариант е директно да бъдат засадени на дъното на водоема, като тогава грижите са значително по-малко. Съдът за първия вариант е хубаво да бъде пластмасов и с много дупки, за да достига по този начин до корените кислород. Водната лилия трябва да бъде засадена почти на повърхността му. Осигурете подходяща почва - може да я закупите или от специализиран магазин, или да използвате тиня или глинеста утайка от дъното на някоя река. Как да се грижа за Водната лилия след засаждането? • Присаждайте на всеки 2 години в периода преди листата да са се развили. • Торете със специализирани торове всяка година. • Отделете слънчево място във водоема на вашата лилия. • През зимата – осигурете защита или приберете на заветно място (напр. мазе) в аквариум или друг съд със вода. • Пръскайте редовно против вредители (ако във водоема има рибки пропуснете тази стъпка, препаратите са силно токсични за тях)


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Юка
Юка
Yucca Gloriosa

5.99лв.

Пампаска трева 'Розово перо'
Пампаска трева 'Розово перо'
Cortaderia selloana 'Pink feather'

3.99лв.

Лейландски кипарис 'Пом-пом'
Лейландски кипарис 'Пом-пом'
Cupressocyparis leylandii 'Pom-pom'

199.99лв.

Японски клен 'Атропурпуреум'
Японски клен 'Атропурпуреум'
Acer palmatum 'atropurpureum'

13.99лв.

Пампаска трева 'Бяло перо'
Пампаска трева 'Бяло перо'
Cortaderia selloana 'White feather'

3.99лв.

Еделвайс
Еделвайс
Leontopodium alpinum

8.99лв.

Кипарис 'Спирала' 180-200см
Кипарис 'Спирала' 180-200см
Cupressocyparis leylandii 'spiral'

199.99лв.

Кипарис '3 топки' 160-180см
Кипарис '3 топки' 160-180см
Cupressocyparis leylandii '3 ball'

199.99лв.

Продължи пазаруването

Количка