Вистерия

Wisteria 'Sinensis'

12.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Много популярно пълзящо растение - извиващите се стъбла, покрити с провиснали гроздове от сини цветове, са позната гледка през май и юни. Може да ви разочарова, ако не избирате, садите и подкастряте правилно. Използвайте растения, отгледани в контейнер, и изберете заветно място. Растението може да остане в покой няколко месеца след пресаждане.Тя се вие невероятно красиво и е лесна за отглеждане дори от начинаещи градинари.

Приблизителна височина в момента: 
40 - 60см
Присадено на
Височина до
2.4м
Диаметър до
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Вистерия „Sinensis” или известна още под името Глициния е най-известното растение от групата на катерливите лиани. Тя се развива до около 10м, пълзяща върху стабилна упора. Младите стебла са жилави и зелени, като в последствие добиват дървесен вид. Листната и маса е съставена от нежни, светлозелени, яйцевидни листа, събрани в групи по 7-9бр.
Цъфтежът на „Sinensis” е летен, през месеците май и юни. Представлява несравнима гледа, големи, плътни увиснали гроздове и дребни лилаво-сини цветчета с приятен аромат. Обичайно е изключително обилен, с невероятна декоративна стойност. Подходяща за покриване на перголи, асми, беседки и пр.

Често задавани въпроси за Вистерия

Глициния или Wisteria e род събиращ в себе си дървовидни, катерливи растения от семейство „Бобови“ с произход Китай, Япония и Корея. Обичайно се развиват като увиват стеблата си около опора и при възможност достигат до 20м дължина и 10м широчина. Стеблата на младите растения са тънки, жилави и зелени, като в последствие добиват кафяв цвят и вид на дървесен ствол, което дава възможност да бъдат оформени и като дърво. Листата им са нечифтоперести, светло зелени с размер 15-35см, събрани по 9-12 листчета. Цъфтежът варира според вида, при някой през пролетта, при други в средата на лятото, като получените семена след него са отровни. Цветовете са събрани на големи съцветия, с форма на грозд, могат да бъдат лилави, розови и бели, но никога жълти. Глициниите са често отглеждани заради невероятно красивия си цъфтеж, оформени добре те представляват забележителна гледка.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Последно разгледани

Ябълка в контейнер мини 'Гала'
Ябълка в контейнер мини 'Гала'
Malus domestica mini 'Gala'

14.99лв.

Вистерия
Вистерия
Wisteria 'Sinensis'

12.99лв.

Киви 'Исай'
Киви 'Исай'
Actinidia argumentta 'Issai'

9.99лв.

Продължи пазаруването

Количка

Top