Вистерия 'Шова-Бени'

Wisteria brachybotrys 'Showa-Beni'

59.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Вистерия „Showa-Beni” или известна още под името Глициния е най-известното растение от групата на катерливите лиани. Тя се развива до около 12м, пълзяща върху стабилна опора. Младите стебла са жилави и зелени, като в последствие добиват дървесен вид. Листната и маса е съставена от нежни, светлозелени, яйцевидни листа, събрани в групи по 7-9бр.
Цъфтежът на „Showa-Beni” е летен, през месеците май и юни. Представлява несравнима гледа, големи, плътни увиснали гроздове и дребни, ярко розови цветчета с приятен аромат. Цветоносите са дълги до 15см. Обичайно цъфтежът е изключително обилен, с невероятна декоративна стойност. Подходяща за покриване на перголи, асми, беседки и пр.

Присадено на
Височина до
12м
Диаметър до
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Глициния или Wisteria e род събиращ в себе си дървовидни, катерливи растения от семейство „Бобови“ с произход Китай, Япония и Корея. Обичайно се развиват като увиват стеблата си около опора и при възможност достигат до 20м дължина и 10м широчина. Стеблата на младите растения са тънки, жилави и зелени, като в последствие добиват кафяв цвят и вид на дървесен ствол, което дава възможност да бъдат оформени и като дърво. Листата им са нечифтоперести, светло зелени с размер 15-35см, събрани по 9-12 листчета. Цъфтежът варира според вида, при някой през пролетта, при други в средата на лятото, като получените семена след него са отровни. Цветовете са събрани на големи съцветия, с форма на грозд, могат да бъдат лилави, розови и бели, но никога жълти. Глициниите са често отглеждани заради невероятно красивия си цъфтеж, оформени добре те представляват забележителна гледка.

Често задавани въпроси за Вистерия 'Шова-Бени'

В какъв вид ще получа поръчаната Вистерия? • Видовете Вистерии, които предлагаме ще получите в контейнер. Според вида и големината на растенията, размерите на контейнера може да варират. По-възрастните растения най-вероятно ще пристигнат при Вас привързани към бамбук или друга опора. Колко време мога да съхранявам получата Вистерия? • Всички видеове в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите лиани в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора поставена в него и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с Вистерията би следвало да е с достатъчно, НЕ директна светлина, защитено от силно течение. Кога е най-подходящото време за засаждане на Вистерия? • Всички видове Вистерии бихте могли да засадите или през пролетния, или през летния сезон. Въпреки че растенията отгледани в контейнер биха могли да се засаждат почти целогодишно, ние Не препоръчваме да засаждате през най-големите летни горещини или зимни студове – през тези периоди шансът за прихващане драстично намалява! Как да засадя получената Вистерия? • Особеностите при засаждане на катерещи растения са няколко: • Предварителна подготовка на мястото – пригответе подходяща, стабилна опора според вида, който сте подбрали. Изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена със спецификите на Вистерията. • Поливане – обилно при засаждане, умерено през целия вегетационен период. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! • Прихващане към опората – леко привържете в основата Вистерията за подготвената опора, като внимавате да не пристягате твърде връвта. Ако растението е пристигнало привързано в контейнера следвайте естественото му развитие при прехвърляне на новото място. Как да се грижа за получените лиани/катерещи растения? • Поливайте умерено през целия вегетационен период. • Подрязвайте издънките. • Торете през пролетта.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top