Вистерия 'Широ-Капитан'

Wisteria brachybotrys 'Shiro-Kapitan'

59.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Вистерия „Shiro-Kapitan” или известна още под името Глициния е най-известното растение от групата на катерливите лиани. Тя се развива до около 12м, пълзяща върху стабилна опора. Младите стебла са жилави и зелени, като в последствие добиват дървесен вид. Листната и маса е съставена от нежни, светлозелени, яйцевидни листа, събрани в групи по 7-9бр.
Цъфтежът на „Shiro-Kapitan” е летен, през месеците май и юни. Представлява несравнима гледа, големи, плътни увиснали гроздове и дребни жълто-бели цветчета с приятен аромат. Цветоносите са дълги до 15см. Обичайно цъфтежът е изключително обилен, с невероятна декоративна стойност. Подходяща за покриване на перголи, асми, беседки и пр.

Присадено на
Височина до
12м
Диаметър до
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Глициния или Wisteria e род събиращ в себе си дървовидни, катерливи растения от семейство „Бобови“ с произход Китай, Япония и Корея. Обичайно се развиват като увиват стеблата си около опора и при възможност достигат до 20м дължина и 10м широчина. Стеблата на младите растения са тънки, жилави и зелени, като в последствие добиват кафяв цвят и вид на дървесен ство��, което дава възможност да бъдат оформени и като дърво. Листата им са нечифтоперести, светло зелени с размер 15-35см, събрани по 9-12 листчета. Цъфтежът варира според вида, при някой през пролетта, при други в средата на лятото, като получените семена след него са отровни. Цветовете са събрани на големи съцветия, с форма на грозд, могат да бъдат лилави, розови и бели, но никога жълти. Глициниите са често отглеждани заради невероятно красивия си цъфтеж, оформени добре те представляват забележителна гледка.

Често задавани въпроси за Вистерия 'Широ-Капитан'

В какъв вид ще получа поръчаната Вистерия? • Видовете Вистерии, които предлагаме ще получите в контейнер. Според вида и големината на растенията, размерите на контейнера може да варират. По-възрастните растения най-вероятно ще пристигнат при Вас привързани към бамбук или друга опора. Колко време мога да съхранявам получата Вистерия? • Всички видеове в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите лиани в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора поставена в него и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с Вистерията би следвало да е с достатъчно, НЕ директна светлина, защитено от силно течение. Кога е най-подходящото време за засаждане на Вистерия? • Всички видове Вистерии бихте могли да засадите или през пролетния, или през летния сезон. Въпреки че растенията отгледани в контейнер биха могли да се засаждат почти целогодишно, ние Не препоръчваме да засаждате през най-големите летни горещини или зимни студове – през тези периоди шансът за прихващане драстично намалява! Как да засадя получената Вистерия? • Особеностите при засаждане на катерещи растения са няколко: • Предварителна подготовка на мястото – пригответе подходяща, стабилна опора според вида, който сте подбрали. Изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена със спецификите на Вистерията. • Поливане – обилно при засаждане, умерено през целия вегетационен период. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! • Прихващане към опората – леко привържете в основата Вистерията за подготвената опора, като внимавате да не пристягате твърде връвта. Ако растението е пристигнало привързано в контейнера следвайте естественото му развитие при прехвърляне на новото място. Как да се грижа за получените лиани/катерещи растения? • Поливайте умерено през целия вегетационен период. • Подрязвайте издънките. • Торете през пролетта.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Клематис 'Монтана'
Клематис 'Монтана'
Clematis 'Montana'

10.99лв.

Киви 'Червеното на Кен'
Киви 'Червеното на Кен'
Actinidia argumentta 'Ken's Red'

7.99лв.

Дива лоза
Дива лоза
Parthenocissus quinquefolia

5.99лв.

Киви 'Исай'
Киви 'Исай'
Actinidia argumentta 'Issai'

9.99лв.

Клематис 'Госпожа Чолмондели'
Клематис 'Госпожа Чолмондели'
Clematis 'Mrs Cholmondeley'

9.99лв.

Клематис 'Менует'
Клематис 'Менует'
Clematis 'Minuet'

10.99лв.

Клематис 'Руж кардинал'
Клематис 'Руж кардинал'
Clematis 'Rouge cardinal'

10.99лв.

Продължи пазаруването

Количка