Пъстролистна вайгела

Waigela florida 'Variegata'

6.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Пръстролистната Вайгела е листопаден, цъфтящ храст от семейство „Бъзови“. Развива се умерено бързо, като достига височина до около 2м. Листата са средно едри, с размер от 7-10 см, зелени на цвят с бели кантове. Зеленината не е особено гъста, храстът е по-скоро разперен и рехав. Студоустойчив е, като предпочита добре дренирани и средно влажни почви, развива се добре позициониран на слънце.
Цъфтежът на Пъстролистната Вайгела е през летните месеци – април-юни. Цветчетата са дребни, многобройни, оцветени в ярко розово, с фуниевидна форма. Този вид храст намира приложение при оформяне на бордюри, алпинеуми, жив плет, цветни групи или единични акценти.

Присадено на
Височина до
1.8м
Диаметър до
1.8м
Цъфтеж
V - VIII
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Вайгела или „Weigela florida“ е красив, ценен, цъфтящ, листопаден храст с произход Източна Азия. Достига средна височина от 2-3м. Има елиптични листа, с назъбена периферия. През есента листата се обагрят в червени нюанси. Цъфти обилно през пролетта с червени или розови цветове с формата на фуния, понякога е възможен и повторен цъфтеж в края на лятото до началото на есента. Предпочита слънчеви места или в краен случай шарена сянка и добре дренирани почви.

Често задавани въпроси за Пъстролистна вайгела

В какъв вид ще получа поръчаната Вайгела на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, но най-често би бил 2л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top