Начало

Вайгела в контейнер’Розея’

Вайгела в контейнер’Розея’

Waigela Florida ‘Rosea’

6.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Розова Вайгела е листопаден, цъфтящ храст от семейство „Бъзови”. Развива се добре позициониран на слънце и достига височина до 2м. Листата са средно едри и с зелен цвят.
Цъфтежът на Розовата Вайгела е през летните месеци – май-юни. Цветчетата са дребни, многобройни, оцветени в ярко розово. Този вид храст намира приложение при оформяне на бордюри, алпинеуми, жив плет, цветни групи или единични акценти.

Приблизителна височина в момента:

10 – 20см

Описание

Доставка

Вайгела или Weigela florida е красив, цъфтящ, листопаден храст от семейство „Бъзови”. Произхожда от Източна Азия. Развива се умерено бързо и достига средна височина от 2-3м. Листата са зелени, средно едри, с размер от 7-10 см и имат елиптична форма и назъбена периферия. Зеленината не е особено гъста, храстът е по-скоро разперен и рехав. През есента листата се обагрят в красиви червени нюанси.
Сравнително студоустойчиво растение, което предпочита слънчеви места или в краен случай шарена сянка и добре дренирани почви.
Растението Вайгела цъфти обилно през пролетта с червени или розови цветове с формата на фуния. Понякога е възможен и повторен цъфтеж в края на лятото до началото на есента. Най-богат е цъфтежът, когато е разположено на пряка слънчева светлина. След прецъфтяване съцветията се изрязват. Този вид храст намира приложение за жив плет , алпинеум, бордюр, единично или в група. Съчетавайки няколко вида, различни по цвят растения, можете да получите изключително красив и ефектен жив плет.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Контейнер