Вайгела в контейнер 'Червен принц'

Weigela florida 'Red prince'

6.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Червената Вайгела е непретенциозен, бързорастящ, цъфтящ храст, достигащ височина до около 3м. Чувства най-добре на пряка светлина или в краен случай - шарена сянка. Засажда се единично или в групи.
Цъфтежът на Червената Вайгела е през летните месеци. Цветчетата са фуниевидни, дребни и многобройни, в ярко червено. Този вид храст намира приложение за декориране на дома и градината, единично или в група.

Описание

Вайгела или Weigela florida е красив, цъфтящ, листопаден храст от семейство „Бъзови". Произхожда от Източна Азия. Развива се умерено бързо и достига средна височина от 2-3м. Листата са зелени, средно едри, с размер от 7-10 см и имат елиптична форма и назъбена периферия. Зеленината не е особено гъста, храстът е по-скоро разперен и рехав. През есента листата се обагрят в красиви червени нюанси.
Сравнително студоустойчиво растение, което предпочита слънчеви места или в краен случай шарена сянка и добре дренирани почви.
Растението Вайгела цъфти обилно през пролетта с червени или розови цветове с формата на фуния. Понякога е възможен и повторен цъфтеж в края на лятото до началото на есента. Най-богат е цъфтежът, когато е разположено на пряка слънчева светлина. След прецъфтяване съцветията се изрязват. Този вид храст намира приложение за жив плет , алпинеум, бордюр, единично или в група. Съчетавайки няколко вида, различни по цвят растения, можете да получите изключително красив и ефектен жив плет.

Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top