Начало

Вайгела ‘Розея’

Вайгела ‘Розея’

Weigela florida ‘Rosea’

4.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Розова Вайгела е листопаден, цъфтящ храст от семейство „Бъзови”. Развива се добре позициониран на слънце и достига височина до 2м. Листата са средно едри и с зелен цвят.
Цъфтежът на Розовата Вайгела е през летните месеци – май-юни. Цветчетата са дребни, многобройни, оцветени в ярко розово. Този вид храст намира приложение при оформяне на бордюри, алпинеуми, жив плет, цветни групи или единични акценти.

Приблизителна височина в момента:

50 – 60см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Вайгела или Weigela florida е красив, цъфтящ, листопаден храст от семейство „Бъзови”. Произхожда от Източна Азия. Развива се умерено бързо и достига средна височина от 2-3м. Листата са зелени, средно едри, с размер от 7-10 см и имат елиптична форма и назъбена периферия. Зеленината не е особено гъста, храстът е по-скоро разперен и рехав. През есента листата се обагрят в красиви червени нюанси.
Сравнително студоустойчиво растение, което предпочита слънчеви места или в краен случай шарена сянка и добре дренирани почви.
Растението Вайгела цъфти обилно през пролетта с червени или розови цветове с формата на фуния. Понякога е възможен и повторен цъфтеж в края на лятото до началото на есента. Най-богат е цъфтежът, когато е разположено на пряка слънчева светлина. След прецъфтяване съцветията се изрязват. Този вид храст намира приложение за жив плет , алпинеум, бордюр, единично или в група. Съчетавайки няколко вида, различни по цвят растения, можете да получите изключително красив и ефектен жив плет.

В какъв вид ще получа поръчаната Вайгела?

На гол корен – Поръчаните растения на гол корен ще получите с пакетиран във влажни стърготини корен увит в стреч фолио. Това ще даде възможност на растението да пристигне при вас свежо, освен това ни позволява да поддържаме по ниска цена.
Колко време мога да съхранявам получената Вайгела?

На гол корен – Всички растения на гол корен може да съхранявате в оригиналната опаковка, на хладно място до 7-10дни.
Кога да засадя получената Вайгела?

Бихте могли да засадите вашето растение през пролетта или през есента.
Как да засадя получената Вайгела?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте дупка с подходящ размер. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Същинско засаждане /за растения на гол корен/ – разопаковайте внимателно кореновата система, като премахнете стреч фолиото. Подрежете всички твърде дълги, изсъхнали и счупени корени. Позиционирайте растението вертикално в изкопаната дупка. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!

Как да се грижа за получената Вайгела след засаждане?

Поливайте редовно, особено през летните месеци.

Почиствайте от изсъхнали и болни клонки и листа.

Подрязвайте през пролетта и есента.

Торете веднъж годишно с подходяща тор.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Ароматност

Изложение

Цъфтеж

Диаметър до

Температура

Поливане