Вайгела 'Червен принц'

Weigela florida 'Red prince'

3.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Червената Вайгела е непретенциозен, бързорастящ, цъфтящ храст, достигащ височина до около 3м. Чувства най-добре на пряка светлина или в краен случай - шарена сянка. Засажда се единично или в групи.
Цъфтежът на Червената Вайгела е през летните месеци. Цветчетата са фуниевидни, дребни и многобройни, в ярко червено. Този вид храст намира приложение за декориране на дома и градината, единично или в група.

Присадено на
Височина до
1.5м
Диаметър до
1.5м
Цъфтеж
IV - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Почва
Ароматност
Умерена

Описание

Вайгела или Weigela florida е красив, цъфтящ, листопаден храст от семейство „Бъзови". Произхожда от Източна Азия. Развива се умерено бързо и достига средна височина от 2-3м. Листата са зелени, средно едри, с размер от 7-10 см и имат елиптична форма и назъбена периферия. Зеленината не е особено гъста, храстът е по-скоро разперен и рехав. През есента листата се обагрят в красиви червени нюанси.
Сравнително студоустойчиво растение, което предпочита слънчеви места или в краен случай шарена сянка и добре дренирани почви.
Растението Вайгела цъфти обилно през пролетта с червени или розови цветове с формата на фуния. Понякога е възможен и повторен цъфтеж в края на лятото до началото на есента. Най-богат е цъфтежът, когато е разположено на пряка слънчева светлина. След прецъфтяване съцветията се изрязват. Този вид храст намира приложение за жив плет , алпинеум, бордюр, единично или в група. Съчетавайки няколко вида, различни по цвят растения, можете да получите изключително красив и ефектен жив плет.

Често задавани въпроси за Вайгела 'Червен принц'

Какво е растение на гол корен? • Щом поръчате избраните декоративни храсти на гол корен те пристигат при вас увити в стреч фолио и влажен субстрат (стърготини) корени. Това позволява запазване на растението в свеж вид по време на транспорта. От друга страна ни позволява да поддържаме по ниски цени (не заплащате за контейнер, почва, отглеждане на контейнерно растение) и не на последно място цената за доставка за вас е доста по-ниска. Какво да направя щом получа своите растения на гол корен? • Щом получите вашите декоративни храсти бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място. Кога да засадя растения на гол корен? • Избраното от Вас декоративно растение на гол корен бихте могли да засадите пред есента или през пролетта, освен ако видът няма някакви други изисквания, с които да се съобразите. Как да засадя растения на гол корен? • Изберете добре мястото за засаждане на декоративни харсти като се съобразите с техните изисквания за почвени условия, осветеност, влага и изложение. Изкопайте дупка с подходяща големи. Извадете растенията от оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините). Подрежете всички изсъхнали, счупени или твърде дълги корени. Поставете посадъчния материал в ямата като разпределите корените около стеблото. Засипете с пръст и тръмбовайте внимателно. Полейте обилно с вода. Как да се грижа за растенията? • Декоративните храсти имат базови нужди при отглеждане – редовно поливане, почистване от болни и изсъхнали клонки и листа, подрязване и торене веднъж годишно.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Хемерокалис 'Екзотично съкровище'
Hemerocallis 'Exotic Treasure'

11.99лв.

Зокум 30-40 см
Зокум 30-40 см
Nerium oleander

4.99лв.

Сибирски ирис 'Танцувай, Балерино'
Сибирски ирис 'Танцувай, Балерино'
Iris Sibirica 'Dance Ballerina Dance'

6.99лв.

Японска роза 'Алба'
Японска роза 'Алба'
Rosa rugosa 'Alba'

8.99лв.

Ирис 'Синя птица'
Ирис 'Синя птица'
Iris sibirica 'Blue bird'

6.99лв.

Японска дюля 'Нивалис'
Японска дюля 'Нивалис'
Chaenomeles japonica 'Nivalis'

7.99лв.

Хортензия 'Прециоза'
Хортензия 'Прециоза'
Hydrangea serrata 'Preziosa'

9.99лв.

Последно разгледани

Роза в контейнер 'Амбасадор'
Роза в контейнер 'Амбасадор'
Tea hybrid rоse 'Ambassador'

8.99лв.

Продължи пазаруването

Количка