Вайгела 'Червен принц'

Weigela florida 'Red prince'

3.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Червената Вайгела е непретенциозен, бързорастящ, цъфтящ храст, достигащ височина до около 3м. Чувства най-добре на пряка светлина или в краен случай - шарена сянка. Засажда се единично или в групи.
Цъфтежът на Червената Вайгела е през летните месеци. Цветчетата са фуниевидни, дребни и многобройни, в ярко червено. Този вид храст намира приложение за декориране на дома и градината, единично или в група.

Приблизителна височина в момента: 
50 - 60см
Присадено на
Височина до
1.5м
Диаметър до
1.5м
Цъфтеж
IV - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Почва
Ароматност
Умерена

Описание

Вайгела или Weigela florida е красив, цъфтящ, листопаден храст от семейство „Бъзови". Произхожда от Източна Азия. Развива се умерено бързо и достига средна височина от 2-3м. Листата са зелени, средно едри, с размер от 7-10 см и имат елиптична форма и назъбена периферия. Зеленината не е особено гъста, храстът е по-скоро разперен и рехав. През есента листата се обагрят в красиви червени нюанси.
Сравнително студоустойчиво растение, което предпочита слънчеви места или в краен случай шарена сянка и добре дренирани почви.
Растението Вайгела цъфти обилно през пролетта с червени или розови цветове с формата на фуния. Понякога е възможен и повторен цъфтеж в края на лятото до началото на есента. Най-богат е цъфтежът, когато е разположено на пряка слънчева светлина. След прецъфтяване съцветията се изрязват. Този вид храст намира приложение за жив плет , алпинеум, бордюр, единично или в група. Съчетавайки няколко вида, различни по цвят растения, можете да получите изключително красив и ефектен жив плет.

Често задавани въпроси за Вайгела 'Червен принц'

Какво е растение на гол корен? • Щом поръчате избраните декоративни храсти на гол корен те пристигат при вас увити в стреч фолио и влажен субстрат (стърготини) корени. Това позволява запазване на растението в свеж вид по време на транспорта. От друга страна ни позволява да поддържаме по ниски цени (не заплащате за контейнер, почва, отглеждане на контейнерно растение) и не на последно място цената за доставка за вас е доста по-ниска. Какво да направя щом получа своите растения на гол корен? • Щом получите вашите декоративни храсти бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място. Кога да засадя растения на гол корен? • Избраното от Вас декоративно растение на гол корен бихте могли да засадите пред есента или през пролетта, освен ако видът няма някакви други изисквания, с които да се съобразите. Как да засадя растения на гол корен? • Изберете добре мястото за засаждане на декоративни харсти като се съобразите с техните изисквания за почвени условия, осветеност, влага и изложение. Изкопайте дупка с подходяща големи. Извадете растенията от оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините). Подрежете всички изсъхнали, счупени или твърде дълги корени. Поставете посадъчния материал в ямата като разпределите корените около стеблото. Засипете с пръст и тръмбовайте внимателно. Полейте обилно с вода. Как да се грижа за растенията? • Декоративните храсти имат базови нужди при отглеждане – редовно поливане, почистване от болни и изсъхнали клонки и листа, подрязване и торене веднъж годишно.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top