Вайгела 'Александрия'


7.99лв.

Продуктът ще бъде наличен след 01.09.2022

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

„Александрия“ е гъст, широколистен заоблен храст до 2,5 м висок с тъмно-бронзови до лилаво оцветени листа, като цветът на листата се задълбочава с възрастта. В края на пролетта и началото на лятото се появяват гроздове от червеникаво-розови, тесни тръбовидни цветя.
Приблизителна височина: 15-20 см.

Присадено на
Височина до
2.5м
Диаметър до
2,5м
Плододаване
Поливане
Умерено
Температура
30°C/-23°C
Изложение
Слънце, Сянка
Почва
Ароматност
Лека

Описание

Вайгела или „Weigela florida“ е красив, ценен, цъфтящ, листопаден храст с произход Източна Азия. Достига средна височина от 2-3м. Има елиптични листа, с назъбена периферия. През есента листата се обагрят в червени нюанси. Цъфти обилно през пролетта с червени или розови цветове с формата на фуния, понякога е възможен и повторен цъфтеж в края на лятото до началото на есента. Предпочита слънчеви места или в краен случай шарена сянка и добре дренирани почви.

Често задавани въпроси за Вайгела 'Александрия'

В какъв вид ще получа поръчаната Вайгела на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, но най-често би бил 2л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top