Цариградско грозде в контейнер 'Червен триумф'

Ribes uva-crispa 'Czerwony Triumf'

6.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Цариградското грозде или „Ribes uva-crispa“ е вид от рода на Френското грозде“, събиращ в себе си няколко сорта с различно оцветени плодове. Общото между тях е, че се развиват като средно голям храст с височина от 1-2м. Листната им маса е средно широка, средно едра и силно нарязана. Плодовете са средно едри, колкото на традиционното грозде, с вариращи цветове от бяло до червено, особено устойчиви – не падат от клоните след узряване. Обичайно са месести, сочни и особено сладки. Цариградското грозде е доста разпространен вид в световен мащаб, отглежда и култивиран основно като плоден храст.

Приблизителна височина в момента: 
30 - 40см
Присадено на
Височина до
Диаметър до
1.8м
Цъфтеж
III - V
Плододаване
VII
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Цариградско грозде „Червен триумф“ е плоден храст, достигащ височина от 1-1.3м. Растежът му е силен, като се развива добре в отцедливи, умерено влажни почви, разположен на шарена сянка. Листната маса не е много гъста, листата са средно големи и силно нарязани. Цъфтежът няма особена декоративна стойност. Растението е студоустойчиво и рядко нападано от болести и вредители. Зреенето се счита за ранно.
Цъфтежът е през пролетта.
Зреенето е в средата на юли.
Плодовете на „Червен триумф“ са овални, средно големи, с полупрозрачна ципа, мъхести, обагрени в приятно червено. На вкус са сладко-кисели и ярко ароматни. Сортът е десертен, подходящ за директна консумация и преработка в компоти, желета, добавка към сладкиши и десерти.

Често задавани въпроси за Цариградско грозде в контейнер 'Червен триумф'

В какъв вид ще получа поръчанoто растение на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, но най-често би бил 2л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Последно разгледани

Роза в контейнер 'Пол Скарлет'
Роза в контейнер 'Пол Скарлет'
Climbing rose 'Paul Scarlet'

9.99лв.

Продължи пазаруването

Количка

Top