Начало

Цариградско грозде ‘Бял триумф’

Цариградско грозде ‘Бял триумф’

Ribes uva-crispa ‘Biały Triumph’

8.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Цариградското грозде или „Ribes uva-crispa“ е вид от рода на Френското грозде“, събиращ в себе си няколко сорта с различно оцветени плодове. Общото между тях е, че се развиват като средно голям храст с височина от 1-2м. Листната им маса е средно широка, средно едра и силно нарязана. Плодовете са средно едри, колкото на традиционното грозде, с вариращи цветове от бяло до червено, особено устойчиви – не падат от клоните след узряване. Обичайно са месести, сочни и особено сладки. Цариградското грозде е доста разпространен вид в световен мащаб, отглежда и култивиран основно като плоден храст.

Приблизителна височина в момента:

30 – 40см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Цариградско грозде „Бял триумф“ е плоден храст, достигащ височина от 1.2м. Растежът му е умерен, като се развива добре в отцедливи, умерено влажни почви, разположен на шарена сянка. Листната маса не е много гъста, листата са средно големи и силно нарязани. Цъфтежът няма особена декоративна стойност. Растението е студоустойчиво и рядко нападано от болести и вредители. Зреенето се счита за ранно.
Цъфтежът е през пролетта.
Зреенето е в средата на юли.
Плодовете на „Бял триумф“ са овални, средно големи, с полупрозрачна ципа, мъхести. На вкус са сладко-кисели и ярко ароматни. Сортът е десертен, подходящ за директна консумация и преработка в компоти, желета, добавка към сладкиши и десерти.

В какъв вид ще получа поръчаните плодни храсти на гол корен?

Поръчаните плодни храсти на гол корен ще получите опаковани във влажен субстрат (стърготини), което ще даде възможност на растенията да запазят свежия си вид по време на транспорта.
Колко време мога да съхранявам получите плодни храсти на гол корен?

Плодните храсти получени на гол корен може да съхранявате от 7 до 10дни на хладно място, без да разопаковате от оригиналната опакова.
Кога да засадя плодните храсти на гол корен?

Плодните храсти на гол корен бихте могли да засадите през есента или през пролетта. За разлика от растенията на контейнер, при тези не препоръчваме засаждане през лятото.
Как да засадя плодните храсти на гол корен?

Като начало е важно да подберете и подготвите мястото. Най-подходящо би било такова с плодородна, богата почва, разположено на полусянка. Плодните храсти предпочитат добре дренирани почви. Подготовката на мястото се състои в почистване от всички плевели, камъни и пр. Прекопаване и изкопаване на дупка с размер два пъти по-голям от този на кореновата система.

Посипете дъното на дупката с рохкава, богата почва и по желание с тор съобразена с нуждите на плодните храсти.

Подготовката на посадъчния материал – разопаковайте внимателно кореновата система като отстраните стреч фолиото и стърготините. Подрежете всички твърде дълги, изсъхнали или счупени корени. Поставете разсада във вода за няколко часа, необходимо е тя да покрие цялата коренова система.

След като сте подготвили добре и мястото и посадъчния материал е време за същинско засаждане. Поставете всеки корен в предварително изкопаната дупка, като се стараете той е да е центъра, да е вертикален и корените да са разпределени равномерно около стеблото. Засипете внимателно с пръст и тръмбовайте леко около основата. Полейте обилно с вода след засаждането.
Как да се грижа за плодните храсти след засаждане?

Поливайте редовно през пролетно-летния сезон.

Наторявайте веднъж годишно с тор подходящ за плодни храсти.

Подрязвайте старите леторасли през есента.

Отстранявайте своевременно всички болни и изсъхнали листа и клонки.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Цъфтеж

Диаметър до

Температура

Поливане