Тис 'Хили'

Taxus media 'Hillii'

4.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Тис „Хили“ е вечнозелен храст от семейство „Taxus“. “Хили” е кръстоска между обикновен Тис и Тис „Cuspidata“. Максималната височина, до която достига е 2 м, а ширината – 1,5 м. Изключително студоустойчив. Може да вирее във всякакви почви. Може да расте и на слънце, и на сянка. Цветът на игличките му е наситено-зелен, но през есента и зимата става златист в крайчетата. Тази разновидност не образува плодчета. Растението е леко отровно за хората, но силно отровно за конете. Както повечето Тисове и „Хили“ е лесен за отглеждане. Понася подстригване и често се използва за топиарни форми, както и за изграждане на живи плетове.

Присадено на
Височина до
3.5м
Диаметър до
1.5м
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
37°C/-23°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Тис или „Taxus” са вид иглолистни, вечнозелени храсти или дървета от семейство „Тисови“. Растежът им е по-скоро бавен, като достигат височина от 1 до 40м и диаметър от около 4м. Кората им е в червеникав цвят, зеленината е под формата на копие, тъмнозелени с размер 1-4см дължина и 2-3мм широчина. Подредена в две редици, спираловидно около стеблото на растенията. Всички части – плодове, иглички и пр. са отровни. Храстите от вид Тис са едни от най-често използваните при озеленяване, като намират множество приложения – групови насаждения, жив плет, акцент.

Често задавани въпроси за Тис 'Хили'

В какъв вид ще получа поръчаният Тис на бала? • Поръчаните растенията на бала ще получите извадени от нашите полета с част от пръстта около кореновата система, а след това опаковани в зебло. Това спомага прихващането на растенията и прави промяната в местоположението и микроклимата им по-малко увреждаща. Каква информация мога да получа от размера на балата? • Размерът на балата би могъл да ви ориентира за размера на кореновата система и възрастта на растението, което получавате. Колко време мога да съхранявам полученият Тис на бала? • Всички растения поръчани на бала бихте могли да съхранявате до няколко седмици преди засаждане като периодично навлажнявате балата, за да не изсъхнат корените. Кога да засадя Тис? • Растенията извадени на бала препоръчваме да засаждане през есента, в периода септември-декември. Въпреки това бихте могли да заложите и на пролетно засаждане след първите плюсови температури. Как да засадя полученият Тис на бала? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от балата на растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Същинско засаждане – Поставете растения с балата в дупката, премахването на зеблото не е задължително. Внимавайте то да е разположено вертикално. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Полейте обилно при засаждането. Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за засадения Тис са редовно поливане особено през летните месеци, подрязване и оформяне на короната, почистване от изсъхнали листа и клонки.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Лъжекипарис 'Алумиголд'
Лъжекипарис 'Алумиголд'
Chamaecyparis lawsoniana ‘Alumii Gold’

6.99лв.

Хвойна 'Майери'
Хвойна 'Майери'
Juniperus squamata 'Meyeri'

7.99лв.

Западна туя 'Рейнголд'
Западна туя 'Рейнголд'
Thuja occ. 'Rheingold'

15.99лв.

Западна туя 'Пирамидалис компакта'
Западна туя 'Пирамидалис компакта'
Thuja occ. 'Pyramidalis Compacta’

6.99лв.

Лъжекипарис 'Алумиголд'
Лъжекипарис 'Алумиголд'
Chamaecyparis lawsoniana ‘Alumii Gold’

6.99лв.

Западна туя 'Холмщтруп'
Западна туя 'Холмщтруп'
Thuja occ. 'Holmstrup'

6.99лв.

Лейландски кипарис 'Пом-пом'
Лейландски кипарис 'Пом-пом'
Cupressocyparis leylandii 'Pom-pom'

199.99лв.

Лъжекипарис 'Слънчево злато'
Chamaecyparis pisifera 'Sungold'

6.99лв.

Продължи пазаруването

Количка