Тис 'Хили'

Taxus media 'Hillii'

4.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Тис „Хили“ е вечнозелен храст от семейство „Taxus“. “Хили” е кръстоска между обикновен Тис и Тис „Cuspidata“. Максималната височина, до която достига е 2 м, а ширината – 1,5 м. Изключително студоустойчив. Може да вирее във всякакви почви. Може да расте и на слънце, и на сянка. Цветът на игличките му е наситено-зелен, но през есента и зимата става златист в крайчетата. Тази разновидност не образува плодчета. Растението е леко отровно за хората, но силно отровно за конете. Както повечето Тисове и „Хили“ е лесен за отглеждане. Понася подстригване и често се използва за топиарни форми, както и за изграждане на живи плетове.

Присадено на
Височина до
3.5м
Диаметър до
1.5м
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
37°C/-23°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Тис или „Taxus” са вид иглолистни, вечнозелени храсти или дървета от семейство „Тисови“. Растежът им е по-скоро бавен, като достигат височина от 1 до 40м и диаметър от около 4м. Кората им е в червеникав цвят, зеленината е под формата на копие, тъмнозелени с размер 1-4см дължина и 2-3мм широчина. Подредена в две редици, спираловидно около стеблото на растенията. Всички части – плодове, иглички и пр. са отровни. Храстите от вид Тис са едни от най-често използваните при озеленяване, като намират множество приложения – групови насаждения, жив плет, акцент.

Често задавани въпроси за Тис 'Хили'

В какъв вид ще получа поръчаният Тис на бала? • Поръчаните растенията на бала ще получите извадени от нашите полета с част от пръстта около кореновата система, а след това опаковани в зебло. Това спомага прихващането на растенията и прави промяната в местоположението и микроклимата им по-малко увреждаща. Каква информация мога да получа от размера на балата? • Размерът на балата би могъл да ви ориентира за размера на кореновата система и възрастта на растението, което получавате. Колко време мога да съхранявам полученият Тис на бала? • Всички растения поръчани на бала бихте могли да съхранявате до няколко седмици преди засаждане като периодично навлажнявате балата, за да не изсъхнат корените. Кога да засадя Тис? • Растенията извадени на бала препоръчваме да засаждане през есента, в периода септември-декември. Въпреки това бихте могли да заложите и на пролетно засаждане след първите плюсови температури. Как да засадя полученият Тис на бала? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от балата на растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Същинско засаждане – Поставете растения с балата в дупката, премахването на зеблото не е задължително. Внимавайте то да е разположено вертикално. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Полейте обилно при засаждането. Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за засадения Тис са редовно поливане особено през летните месеци, подрязване и оформяне на короната, почистване от изсъхнали листа и клонки.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top