Тамарикс

Tamarix Tetrandra

3.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Тамариксът е атрактивен листопаден храст или ниско дърво с максимална височина до 4 м, но най-често около 1,5 - 2 м. Многобройните му извити дъговидно стъбла са обсипани с миниатюрни листенца с приятен синьо-зелен цвят, наподобяващи люспи.Многобройни бледорозови цветове, събрани в гроздовидни съцветия се появяват през месец май преди листата. Те са особено красиви преди разпукването си и приличат на малки розови бисери. Затова някои народи наричат тамарикса "бисерник". Плодовете са кутийки с множество дребни семена. Често растенията имат и вторичен цъфтеж.Коренът на тамарикса може да черпи вода от 30 м. дълбочина. Встрани той достига до 50 м. и може да формира придатъчни пъпки, ако евентуално храста бъде затрупан от пясъчните дюни в пустинята. Тамариксът може да живее и на силно засолени почви. В листата му се намират специални жлези, които отделят излишната сол на повърхността на листа. Всичко това прави тамарикса подходящ за отглеждане при екстремни условия и върху бедни почви, където малко растения биха могли да оцелеят.

Присадено на
Височина до
0.4м
Диаметър до
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Тамариксът е листопаден храст или ниско дърво с максимална височина до 4 м, но най-често около 1,5 - 2 м. Листната маса е разположена върху извити дъговидно стъбла и съставена от миниатюрни листенца с приятен синьо-зелен цвят. Цъфти с многобройни бледорозови цветове, събрани в гроздовидни съцветия се появяват през месец май преди листата. Често растенията имат и вторичен цъфтеж. Те са особено красиви преди разпукването си и приличат на малки розови бисери. Затова някои народи наричат тамарикса "бисерник". Плодовете са кутийки с множество дребни семена. Тамариксът може да живее и на силно засолени почви. В листата му се намират специални жлези, които отделят излишната сол на повърхността на листа, това го прави подходящ за отглеждане при екстремни условия и върху бедни почви, където малко растения биха могли да оцелеят.

Често задавани въпроси за Тамарикс

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Хоста 'Сини миши уши'
Хоста 'Сини миши уши'
Hosta 'Blue Mouse Ears'

5.99лв.

Японска роза 'Рубра'
Японска роза 'Рубра'
Rosa rugosa 'Rubra'

8.99лв.

Кариоптерис
Кариоптерис
Careopterys x clandonensis

2.99лв.

Пиерис японика 'Купидон'
Пиерис японика 'Купидон'
Pieris japonica 'Cupido'

9.99лв.

Сибирски ирис 'Съгласие'
Сибирски ирис 'Съгласие'
Iris Sibirica 'Concord Crush'

6.99лв.

Хоста 'Нощта преди Коледа'
Хоста 'Нощта преди Коледа'
Hosta 'Night Before Christmas'

7.99лв.

Хортензия 'Червен барон'
Хортензия 'Червен барон'
Hydrangea macrophylla 'Red Baron'

7.99лв.

Последно разгледани

Потентила 'Елизабет'
Потентила 'Елизабет'
Potentilla fruticosa 'Elizabeth'

4.99лв.

Къпина 'Без бодли'
Rubus fruticosus 'Thornfree'

2.49лв.

Абелия 'Конти'
Абелия 'Конти'
Abelia x Grandiflora 'Conti'

11.99лв.

Отгледани рози
Засадени в 25л саксия с конструкция

39.99лв.

Продължи пазаруването

Количка