Начало

Тайбери ‘Бъкингхам’

Тайбери ‘Бъкингхам’

Rubus fruticosus x R. idaeus ‘Buckingham’

8.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Тайбери са широколистни, плодни храсти от род „Рубус“, хибриди между Малина и Къпина, създаден през 1962г. Дейвид Дженингс и Дейвид Мейсън. Растежът е бърз, с до 50-100см на година, като достигат максимална височина от 1.5-2м. Създадени са множество сортове, но двата най-предпочитани са „Медана“ и „Бъкхингам“. Цъфтежът им е в края на пролетта, през месец май, което не позволява цветовете да измръзнат. Обичайно цветчетата са бели и доста големи. Плодовете на Тайери са доста по-големи от тези на Малината, в хибридният му произход те нямат семки. На цвят са червени, до кафяви след узряване, а на вкус са сладки, със сочна текстура. Храстите са непретенциозни към почва, като единствено варовитата не благоприятства развитието им. Предпочитат дренирано, слънчево място и умерено поливане.

Приблизителна височина в момента:

15 – 30см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Тайбери „Бъкхингам“ е многогодишен, широколистен, плоден храст с височина до 2м. Храстът е стандартен за семейство „Рубус“ с тази разлика, че е без бодли. Растежът е бърз, развива се като стелеща се малина, листната маса е сравнително гъста и тревисто-зелена. Сортът е студоустойчив, с добри добиви. Развива се добре във всякакви почви, с изключение на варовитата. Изисква слънце и умерена влага.
Цъфтежът е през март-април.
Зреенето е през август.
Плодовете на „Бъкхингам“ са кръстоска между малина и къпина. Овални, заострени в единия край, с наситено червен цвят и матова до лъскава повърхност. На вкус повече приличат на малината. Подходящи както за директна консумация, така и за преработка.

В какъв вид ще получа поръчаните малини/тайбери/логанбери?

На гол корен – ягодите поръчани на гол корен ще получите опаковани в дишаща торбичка заедно с малко количество почва. Това помага на коренчетата да пристигнат при вас свежи и готови за засаждане.

В контейнер – боровинките поръчани в контейнер ще получите засадени в саксия/контейнер P9 или 0.5л. Във всеки съд получавате по едно растение.
Колко време мога да съхранявам получите малини/тайбери/логанбери преди да ги засадя?

На гол корен – може да съхраняване получените растения на гол корен до 7-10дни, като не разпечатвате оригиналната опакова и ги държите на хладно.

В контейнер – може да отглеждате растенията в контейнера, в които сте ги получили до момента, в който самият той не стане твърде малък.
Кога да засадя малини/тайбери/логанбери?

Бихте могли да засадите растенията през есента или през пролетта. Като и в двата случая ще получите отлични резултати.
Как да засадя малини/тайбери/логанбери?

В домашни условия ние препоръчваме да засадите растенията в лека, хумусна почва, разположени на слънце до шарена сянка. Засаждането само по себе си е стандартно, изкопавате дупка двойно по-широка от контейнера, насипвате с плодородна почва на дъното и поставяте растението. Разстоянието между отделните корени трябва да е не по-малко от 1м, като се има предвид и възрастта на растенията.

Препоръчваме да подберете различни сортове, така че плододаването им да покрие целия сезон.
Как да се грижа за малини/тайбери/логанбери след засаждане?

Поливайте редовно до прихващане.

Отстранете всички неприхванали се корени.

Почиствайте редовно от изсъхнали и болни листа.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Диаметър до

Температура

Поливане