Смрадлика

Cotinus coggygria

7.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Смрадликата е естествено разпространена у нас в диво състояние. Освен у нас, нейният относително широк ареал на разпространение обхваща Южна Европа, Средна Азиям Китай. Представлява сравнително едър храст. Листата са заоблени, покрити с восъчен налеп. Цветовете са дребни, събрани в розово-лилави едри и пухкави съцветия-метлици, които са доста атрактивни. Плодчетата са много дребни, голи, черни на цвят. Напълно зимоустойчиво за България растение.

Приблизителна височина в момента:
50 - 60см
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Смрадлика или „Cotinus coggygria“ многогодишен, широколистен храст с разпространение в Южна Европа, Азия и Китай. Развива се пд формата на голям храст, с височина до около 8м и особено бърз темп на растеж. Листната и маса е съставена от прости, яйцевидни листа в няколко нюанса на зелено. Цъфтежът и през лятото – месеците май-юли. Устойчива е на ниски температури, изисква умерена влажност и слънчево местоположение. Изключително популярна сред хората от древни времена, заради благотворните свойства на отварите приготвени от листата и, които биха могли да се съхраняват и изсушени.

Смрадлика или „Cotinus“ е род състоящ се от два вида от семейство „Смрадликови“. Развиват се под формата на храст или дърво с височина 8-12м. Клонките са обагрени в червено, с гладка кора и жълта вътрешност. Листната маса е съставена от яйцевидни, тъмнозелени листа с характерен аромат, като през есента почерняват. Цъфтежът представлява метлици, събиращи в себе си малки цветчета с до 5 венчелистчета и зеленикав цвят. Отглеждани освен като декоративен елемент, често и заради ползите, които носят техните листа за човешкият организъм.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до
Изложение
Контейнер
Цъфтеж
Температура
Поливане