Начало

Смрадлика ‘Кралско лилаво’

Смрадлика ‘Кралско лилаво’

Cotinus coggygria ‘Royal Purple’

12.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Листопадно,многогодишно растение с красиви,обагрени в различни нюанси на червеното листа.Цъфтежът стартира средата на пролетта/ късна пролет,според климатичните условия.Цветовете са нежни розови.Червенолистната смрадлика е атрактивна от ранна пролет до късна есен.

Приблизителна височина в момента:

20 – 40см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Червенолистна Смрадлика или „Cotinus coggygria Royal Purple“ многогодишен широколистен храст с разпространение в Южна Европа,Азия и Китай.Развива се под формата на голям храст с височина до около 8м и особено бърз темп на растеж.Листната и маса е съставена от прости яйцевидни листа в няколко нюанса на червеното.Цъфтежът и през лятото – месеците май-юли.Устойчива е на ниски температури,изисква умерена влажност и слънчево местоположение.Изключително популярна като декоративно растение,заради невероятната окраска на листата си,която се задържа в цветове червено до пурпурно целогодишно.

Смрадлика или „Cotinus“ е род състоящ се от два вида от семейство „Смрадликови“. Развиват се под формата на храст или дърво с височина 8-12м. Клонките са обагрени в червено, с гладка кора и жълта вътрешност. Листната маса е съставена от яйцевидни, тъмнозелени листа с характерен аромат, като през есента почерняват. Цъфтежът представлява метлици, събиращи в себе си малки цветчета с до 5 венчелистчета и зеленикав цвят. Отглеждани освен като декоративен елемент, често и заради ползите, които носят техните листа за човешкият организъм.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Контейнер