Начало

Смрадлика ‘Кралско лилаво’

Смрадлика ‘Кралско лилаво’

Cotinus coggygria ‘Royal Purple’

11.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Листопадно, многогодишно растение с красиви, обагрени в различни нюанси на червеното листа. Цъфтежът стартира средата на пролетта/ късна пролет, според климатичните условия. Цветовете са нежни, розови. Червенолистната смрадлика е атрактивна от ранна пролет до късна есен.

Приблизителна височина в момента:

20 – 40см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Червенолистна Смрадлика или „Cotinus coggygria Royal Purple“ многогодишен, широколистен храст с разпространение в Южна Европа, Азия и Китай. Развива се под формата на голям храст, с височина до около 8м и особено бърз темп на растеж. Листната и маса е съставена от прости, яйцевидни листа в няколко нюанса на червеното. Цъфтежът и през лятото – месеците май-юли. Устойчива е на ниски температури, изисква умерена влажност и слънчево местоположение. Изключително популярна като декоративно растение, заради невероятната окраска на листата си, която се задържа в цветове червено до пурпурно целогодишно.

Смрадлика или „Cotinus“ е род състоящ се от два вида от семейство „Смрадликови“. Развиват се под формата на храст или дърво с височина 8-12м. Клонките са обагрени в червено, с гладка кора и жълта вътрешност. Листната маса е съставена от яйцевидни, тъмнозелени листа с характерен аромат, като през есента почерняват. Цъфтежът представлява метлици, събиращи в себе си малки цветчета с до 5 венчелистчета и зеленикав цвят. Отглеждани освен като декоративен елемент, често и заради ползите, които носят техните листа за човешкият организъм.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Контейнер