Синя трева

Festuca glauca

5.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Фестуката представлява многогодишна невисока трева със синьо – сив цвят. Расте на полукръгли туфи с височина от 30 до 60 см. Цъфти от юни до август. Листа е тънък, прав оцветен от сиво-зеленикаво до сиво-синьо. Фестуката предпочита слънчеви до полусенчести места, но има и видове, които се чувстват добре на сянка. На едно и също място може да се развива в продължение на 10 години. Студоустойчива е.Предпочита песъчливо – глинести, добре дренирани почви, но расте и на сухи и бедни на хранителни вещества, почви. Трябва да се полива обилно и редовно.През пролетта е добре синята трева да бъде подрязана до една трета от височината, за да се освободи място за новите листа. Ако се отглежда като стайна култура е необходимо пресаждане на всеки три години, а на открито в градината на 10 години. Фестуката е много подходяща за декориране на алпинеуми и скални кътове. Добре се съчетава с големи декоративни камъни. Използва се и за озеленяване на покриви. Може да се отглежда и като стайно растение в саксия у дома или на балкона. Изглежда елегантно както засадено самостоятелно, така и в комбинация с други растителни култури.

Приблизителна височина в момента: 
5 - 15см
Присадено на
Височина до
0.6м
Диаметър до
Цъфтеж
Рядко
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-17°C
Изложение
Почва
Ароматност

Описание

Синя трева или наричана още „Фестука“ е многогодишно, тревисто растение. Развива се под фирмата на гъста, ниска туфа с височина до около 30см и сферична форма. Растежът и е относително по-бавен. Листната и маса е съставена от красиви, издължени, изключително тесни и заострени листа, в искрящ сиво-син или сиво-зелен цвят. Чувства се добре засадена на едно и също място в продължение на 10 години. Абсолютно студоустойчива, предпочита песъчливо–глинести, добре дренирани почви, но расте и на сухи и бедни на хранителни вещества, има нужда от редовна и обилна поливка. „Фестуката“ е много подходяща за декориране на алпинеуми и скални кътове. Добре се съчетава с големи декоративни камъни. Използва се и за озеленяване на покриви. Може да се отглежда и като стайно растение в саксия у дома или на балкона. Изглежда елегантно както засадено самостоятелно, така и в комбинация с други растителни култури.

Често задавани въпроси за Синя трева

Синя трева или „Festuca“ е род многогодишни, тревисти растения от семейство „Poaceae” наброяващ около 400 и повече вида. Разпространени са почти по целия свят. Обичайно се развиват като туфа с височина от 10 до 200см, с множество тънки, фини, издължени листа в различни нюанси на синьо и синьо-зелено. Растежът им е сравнително бавен. Представителите на този род са изключително сухоустойчиви, предпочитат слънчево разположение и леки, рехави почви. Подходящи за декорация на алпинеуми, акцент в двора и градината или акцентна група от насаждения.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top