Начало

Синеока трева

Синеока трева

Sisyrinchium angustifolium

4.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Sisyrinchium angustifolium Lucerne известни още като синеоки треви са многогодишни цветя, обилно цъфтящи с дребни синкаво-лилави цветчета в разгара на лятото – от Май до Края на Август. Непретенциозен откъм отглеждане, Сисиринхиума е много подходящо растение за начинаещи градинари. Предпочита умерена поливка, добре дренирани почви и слънце или полусянка. Специфична особеност на растението е, че цветчетата му се затварят, когато слънцето спре да ги огрява – в много облачни дни и през нощта остават затворени. Намира приложение в цветни лехи, бордюри или алпинеуми.

Приблизителна височина в момента:

10 – 15см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Синеока трева или още „Sisyrinchium angustifolium“ е многогодишно, тревисто растение. Развива се под формата на гъста, ниска туфа с височина до около 30см. Растежът е с бързи темпове. Листната маса е съставена от издължени, много тесни, плътни и заострени, дълбоко зелени листа. Цъфтежът е през летните месеци май-август, изключително обилен и продължителен, като е представен от дребни, силно разтворени, ярко сини цветчета с наситено жълт център. Видът е абсолютно непретенциозен, може да се развива добре във всякакви почви, на слънце или сянка, напълно студоустойчив. Подходящ като декоративна растителност, в допълнение към алпинеуми, скални кътове и аранжировки на балконски саксии и сандъчета.

Ирис или „Iris “ е род тревисти, многогодишни растения с основно разпространение Европа и Азия. Обичайно достигат височина от около 1м. Листната маса на тези видове се състои от дълги, зелени листа подобни на трева. Цветовете се срещат в голяма разнообразие от багри. Изключително непретенциозно растение, напълно издържащо на студове. Обичайно растенията от род Ирис намира своето приложение като част от букети, като градински декоративни растения и др.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Температура

Поливане