Синеока трева

Sisyrinchium angustifolium

3.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Sisyrinchium angustifolium Lucerne известни още като синеоки треви са многогодишни цветя, обилно цъфтящи с дребни синкаво-лилави цветчета в разгара на лятото – от Май до Края на Август. Непретенциозен откъм отглеждане, Сисиринхиума е много подходящо растение за начинаещи градинари. Предпочита умерена поливка, добре дренирани почви и слънце или полусянка. Специфична особеност на растението е, че цветчетата му се затварят, когато слънцето спре да ги огрява – в много облачни дни и през нощта остават затворени. Намира приложение в цветни лехи, бордюри или алпинеуми.

Приблизителна височина в момента:
10 - 15см
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Синеока трева или още „Sisyrinchium angustifolium“ е многогодишно, тревисто растение. Развива се под формата на гъста, ниска туфа с височина до около 30см. Растежът е с бързи темпове. Листната маса е съставена от издължени, много тесни, плътни и заострени, дълбоко зелени листа. Цъфтежът е през летните месеци май-август, изключително обилен и продължителен, като е представен от дребни, силно разтворени, ярко сини цветчета с наситено жълт център. Видът е абсолютно непретенциозен, може да се развива добре във всякакви почви, на слънце или сянка, напълно студоустойчив. Подходящ като декоративна растителност, в допълнение към алпинеуми, скални кътове и аранжировки на балконски саксии и сандъчета.

Ирис или „Iris “ е род тревисти, многогодишни растения с основно разпространение Европа и Азия. Обичайно достигат височина от около 1м. Листната маса на тези видове се състои от дълги, зелени листа подобни на трева. Цветовете се срещат в голяма разнообразие от багри. Изключително непретенциозно растение, напълно издържащо на студове. Обичайно растенията от род Ирис намира своето приложение като част от букети, като градински декоративни растения и др.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до
Изложение
Контейнер
Температура
Поливане