Начало
Сибирски пъстролистен дрян

Сибирски пъстролистен дрян

Cornus alba 'Sibirica Variegata'

2.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Сибирският Дрян е ценен, многогодишен сорт. Развива се под формата на средно голям храст, с височина до около 2м. Темпът на растеж е по-скоро умерен, като видът е характерен с множество издънки. Клонките са в наситен червен цвят, жилави и тънки. Листната маса е много гъста, през лятото зелена, с алена есенна окраска. Цъфтежът на Сибирския Дрян е пролетен, през месеците март-април, като в последствие се наблюдават дребни, сферични плодчета с винен цвят, събрани на малки гроздове. Видът е студоустойчив, непретенциозен към мястото и почвата, предпочита умерена влажност. Подходящ като допълнение към други листопадни видове, открояващ се с прекрасен външен вид дори през зимата.

Описание
Допълнителна информация
Доставка

Дрян или “Cornus” са род широколистни растения от семейство „Дрянови“, включващ около 40 вида, главно дървета и храсти. Двата най-често срещани представителя са Cornus mas – вид плодни храсти и Cornus alba – вид декоративни храсти. Обичайно и двата вида е развиват под формата на храст или малко дърво с височина между 1 и 5м, овална корона и кафеникави клони. Листната им маса се различава по форма и цвят според вида. Плодовете на някой видове Дрян са ядливи, докато при други или липсват, или имат основно декоративна цел. Растенията са студоустойчиви, сухоустойчиви и непретенциозни към почва. Широко разпространени са в диво състояние, като се култивират заради плодовете или с декоративна цел.

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер?

Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т.е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.
Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер?

Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки.

Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина.
Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане?

Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до
Изложение
Цъфтеж
Диаметър до
Температура
Поливане