Шестил

Acer Platanoides

34.99лв.

Наличен след
(days) Дни, (hours) Часа, (minutes) Минути и (seconds) Секунди
Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента
No such function oxygen_

Шестил или „Acer Platanoides“ наричан още „Млечен явор“ е широколистен, листопаден, дървесен вид от рода на Клена. Обичайно расте до около 12м височина, като короната му е гъста, с правилна пирамидална форма и сравнително компактна. Листната му маса е съставена от дълги до 18 cm и длановидно нарязани с по 5 до 7 дяла листа, които завършват с осилче. Цветовете се появяват преди разлистване на растението, през месеците март-април. Плодовете са симетрични крилатки под тъп ъгъл една спрямо друга, а семената са плоски. Дървото се среща поединично в долния и среден планински пояс до 1500 метра надморска височина. Често използвано в парковото и улично озеленяване.

Присадено на
Височина до
30м
Диаметър до
15м
Цъфтеж
III - IV
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-30°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Полски ясен или „Fraxinus angustifolia“ е широколистен, листопаден, дървесен вид. Обичайно с умерен растеж, достигащ височина от около 45м. Короната му е с почти правилна, овална форма, често средно гъста до гъста. Листната маса е съставена от издължени, елипсовидни листа в светло зелен до зелен цвят, събрани по нечетен брой на дръжка. Цъфтежът му е през април-май. Полският ясен е издръжлив вид – не се влияе от ниски температури, суша или прекалена влага, рядко нападан от вредители и болести. Подходящ както за домашно, градинско озеленяване, така и за улично и парково.

Често задавани въпроси за Шестил

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни дървета? • Избраните декоративни дървета ще пристигнат при Вас на т. нар. „гол корен“ т. е. извадени от земята те ще бъдат обезлистени и подрязани, а след това кореновата система ще бъде опакована във влажен субстрат и стреч фолио. Това ще позволи на растението да престои известно време извън почвата без да пострада. Защо е важно подрязването и премахването на листата на декоративните дървета? • Всяко широколистно, декоративно дърво, което изпращаме преминава гореспоменатите процедури поради две причина – на първо място обезлистяването благоприятства неговото прихващане. Липсата на листна маса помага на дървото да съсредоточи цялата енергия и хранителни вещества към изграждането на коренова система. На второ място, професионално подрязаните декоративни дървета ще създадат по красива и оформена корона след засаждането. Какво да правя щом получа желаните декоративни дървета? • Щом получите избраните дървета бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място. Кога да засадя декоративно дърво? • Най-доброто време за засаждане на декоративни дървесни видове е след листопада т. е. през есенния период. По това време от годината сокоподаването на тези видове спира и те се намират в покой, което Ви дава отлични шансове за прихващане и правилно развитие на дървото. Как да засадя получените декоративни дървета? • Подгответе мястото за засаждане. На първо място подберете добре местоположението като се съобразите с изложението, часовете слънцегреене и размерите, които би достигнало избраното от Вас дърво в годините. След това изкопайте яма малко по-голяма от кореновата система, по желание бихте могли да положите изкуствена или оборска тор на дъното (това мероприятие не е задължително). Премахнете оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините). Поставете в предварително подготвената яма като разпределите корените равномерно около ствола. Засипете с пръст до мястото, на което е било дървото преди. Поливайте редовно с вода до прихващане на декоративното дърво. Как да се грижа за посадените декоративни дървета? • Обичайно декоративните дървета изискват подрязване, поливане, някой и наторяване, и обработка срещу болести и вредители. Поради тясната специфика на всеки отделен вид Ви съветваме добре да проучите преди да закупите и засадите избраното дърво. Ако все пак се колебаете и имате нужда от информация относно грижите, моля обърнете се към специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Див рожков
Див рожков
Cercis canadensis

34.99лв.

Конски кестен
Конски кестен
Aesculus hippocastanum 'Baumannii'

39.99лв.

Плачеща черница
Плачеща черница
Morus alba 'pendula'

69.99лв.

Захарен клен
Захарен клен
Acer saccharinum

34.99лв.

Рустифина
Рустифина
Rhus typhina

14.99лв.

Обикновен бук
Обикновен бук
Fagus sylvatica

34.99лв.

Дребнолистна липа
Дребнолистна липа
Tilia cordata

34.99лв.

Последно разгледани

Обикновен бук
Обикновен бук
Fagus sylvatica

34.99лв.

Ясенолистен явор 'Фламинго'
Ясенолистен явор 'Фламинго'
Acer Negundo 'Flamingo'

34.99лв.

Рустифина
Рустифина
Rhus typhina

14.99лв.

Каталпа
Catalpa bignonioides

29.99лв.

Продължи пазаруването

Количка