Саксифрага 'Пикси пан'

Saxifraga 'Pixi pan'

4.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Саксифрага „Пикси Пан“ е цъфтящо, многогодишно растение от род „Саксифрага“. Развива се като ниска, плътна туфа, с височина от 20-30см. Туфата представлява зелена могила от дребни, лъскави, тревисто зелени листа, събрани на групи. Видът е студоустойчив, вирее добре както на слънце, така и на сянка, като изисква умерена влажност и дренирана почва.
Цъфтежът на „Писки Пан“ е пролетен, през месеците март-април. Представен е от дребни, яркочервени цветчета, със звездовидна форма, поставени върху жилави зелени стебла. Особено подходящ за групови насаждения с декоративна цел, както и за допълнение към алпинеуми и скални кътове.

Присадено на
Височина до
0.5м
Диаметър до
0.5м
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
40°C/-25°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Саксифрага или „Saxifragа“ е род покритосеменни растения с разпространение основно в Северното полукълбо, наброяващ около 440 вида. Обичайно се развиват като туфа с не голям размер – около 30см. Зеленината им е гъста и се състои от дребни подобни на иглички листа, с тревисто зелен цвят и мъхеста повърхност. Цветовете са разтворени, звездовидни, дребни, но много атрактивни, заради големия си брой. Биха могли да се срещнат във всякакъв цвят, в зависимост от сорта. Подходящи са за оглеждане както навън, така и в саксия. При осигуряване на базови грижи се чувстват добре навсякъде и цъфтят обилно и дълго.

Често задавани въпроси за Саксифрага 'Пикси пан'

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Градински божур 'Алерти'
Paeonia Lactiflora 'Alertie'

11.99лв.

Пълзяща хортензия
Пълзяща хортензия
Hydrangea anomala petiolaris

11.99лв.

Хемерокалис 'Жълта подводница'
Hemerocallis 'Yellow Submarine'

10.99лв.

Хортензия 'Синя птица'
Хортензия 'Синя птица'
Hydrangea serrata 'Bluebird'

8.99лв.

Хортензия 'Маша'
Хортензия 'Маша'
Hydrangea macrophylla 'Masja'

14.99лв.

Ирис 'Синя птица'
Ирис 'Синя птица'
Iris sibirica 'Blue bird'

6.99лв.

Продължи пазаруването

Количка