Розмарин

Rosmarinus officinalis

4.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Розмарин или „Rosmarinus officinalis“ е многогодишен, атрактивен, вечнозелен храст. Развива се в сравнително компактна форма, като достига височина от около 1.5м. Стеблата са прави, дървоподобни, със зеленикаво-кафяв цвят. Листната маса е съставена от множество, изключително дребни листенца, подобни на иглички, с издължена форма и тъмнозелен цвят. Ароматът на билката е наситен, характерен и особено предпочитан. Намира приложение особено в Италианската кухня за приготвяне на сосове, картофи, свинско и агнешко месо и супи.

Присадено на
Височина до
1.8м
Диаметър до
1.5м
Цъфтеж
VI-IX
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност
Силна

Описание

Розмарин или „Rosmarinus officinalis“ е род атрактивни, вечнозелени храсти, срещани основно в Средиземноморието от семейство „Устноцветни“. Растежът му е умерен, като може да е под формата на храст или почвопокривна такава. Обичайно достига височина до 1-1.5м. Зеленината е съставена от плътни, месести, издължени, иглоподобни листа с невероятен аромат. Цъфтежът е през пролетта с множество дребни, звездовидни, лилаво-сини цветчета. Растенията от този род са изключително ароматни. Често използвани както в кулинарията, така и в народната медицина, заради множеството ползи за човешкото здраве.

Често задавани въпроси за Розмарин

В какъв вид ще получа поръчаните билки? • На контейнер - Поръчаните билки на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Колко време мога да съхранявам получените билки? • На контейнер - Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. Кога да засадя получените билки? • Растенията на контейнер, бихте могли да засадите през целия сезон – от пролетта до късна есен. Ние препоръчваме да избягвате най-студените зимни дни и летните горещини. Как да засадя получените билки? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Същинско засаждане /за растения на контейнер/ – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените билки? • Поливайте редовно, особено през летните месеци. • Почиствайте от изсъхнали и болни клонки и листа. • Подрязвайте ниско през есента. • Торете веднъж годишно с подходяща тор. • Почиствайте околното пространство от плевели.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Пампаска трева 'Розово перо'
Пампаска трева 'Розово перо'
Cortaderia selloana 'Pink feather'

3.99лв.

Котонеастър дамери
Котонеастър дамери
Cotoneaster dammeri

4.99лв.

Цитисус 'Цялото злато'
Цитисус 'Цялото злато'
Cytisus × praecox 'Allgold'

7.99лв.

Симфоникарпус
Симфоникарпус
Symphoricarpos albus

4.99лв.

Смрадлика
Смрадлика
Cotinus coggygria

7.99лв.

Хебе 'Пинокио'
Хебе 'Пинокио'
Hebe 'Pinocchio'

7.99лв.

Пираканта
Пираканта
Pyracantha Coccinea

4.99лв.

Пираканта 'Оранжево сияние'
Пираканта 'Оранжево сияние'
Pyracantha 'Orange Glow'

6.99лв.

Продължи пазаруването

Количка