Начало
Роза в контейнер ‘Златно сияние’

Роза в контейнер ‘Златно сияние’

Tea hybrid rоse 'Gold glow'
СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО

8.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Роза „Gold glow” въведена от Антъни Пери. Характерна със своя наситен, дълбок жълт цвят и средни по размер пъпки. Приятен, силен аромат.
Цветовете са с приблизително 40-60 венчелистчета и среден диаметър 10см, средно големи, със средна плътност, цъфтящи в малки цветни формации. Цъфти на периоди през целия сезон. Листната маса е гланцова и тъмнозелена.
.

Приблизителна височина в момента:
15 - 30см
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Чаено хибридни рози се отличава с изящно оформена пъпка, която разцъфва в изваян, голям цвят. Те формират прави стебла с голям цвят и сравнително малко листна маса. Групата се характеризира още с цъфтеж през целия вегетационен период, като понякога има прекъсвания от 15-25 дни . Ароматът най-често е силен. Храстите достигат височина между 1 и 2м. Подходящи за рязан цвят, с висока декоративна стойност.

Какво е роза в контейнер?

Щом поръчате избраните рози в контейнер те пристигат при вас в саксия с почва. Контейнерът е напълно съобразен по големи с развитието и растежа на растенията.
Какво да направя щом получа своите рози на контейнер?

Щом получите поръчаните рози бихте могли да ги прехвърлите веднага на постоянното им място в земята. Също така да ги оставите в контейнера изчаквайки по-добро време за засажда или пък да ги отглеждате там за постоянно, като периодично (щом стане твърде малък) да го сменяте.
Как да засадя розите получени на контейнер?

Директно засаждане в земята:
Важно е добре да подберете местоположението на вашите рози – нека не са в близост до растения, които биха могли да ги засенчат, те се нуждаят от поне 6 часа слънце на ден и плодородна почва. Отстранете всички счупени, изсъхнали и твърде дълги корени. Изкопайте дупка с подходящ размер, налейте вода и изчакайте да се отцеди, това помага на почвата да се утай, поставете растението вътре, като разпределите корените равномерно около него. Засипете с пръст до мястото на присъда. След засаждането подрежете вашите рози, за да концентрират енергията си за вкореняване и развиване на кореновата система, най-важното за тях сега.
Предимства на засаждането директно в градината:

Вашето растение се приспособява към микроклимата на мястото, на което ще го отглеждате.

Влагате усилия в засаждане само веднъж.

Отглеждане в контейнер/саксия:
Ако сте закупили растенията в неподходящо за засаждане време (например през зимата) или просто имате желание бихте могли първоначално да ги отглеждате в контейнер, това е напълно възможно. За начало може да отглеждате розите в контейнера, в който сте ги получили, а в последствие да присадите. Като начало на тази операция извадете розите от оригиналната опакова. Подберете контейнер с оптимален размер. Първата стъпка от същинското засаждане на вашите рози в саксия е да покриете дъното с равни част почва и перлит. Преди да поставите растението в контейнера подрежете изсъхналите, счупени и твърде дълги корени. Позиционирайте го в саксията като разпределите корените равномерно около него и засипете с пръст до мястото на присъда.
Поддържайте почвата на вашите засадени рози умерено влажна, дръжте контейнера на огряно от слънцето място. Вашите рози се нуждаят от 6 часа слънцегреене на ден.
Предимства на засаждането в контейнер:

Не е обвързано с метеорологичните условия.

Други растения не биха могли да засегнат растежа и развитието на розите

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Контейнер