Начало
Роза в контейнер ‘Гейша’

Роза в контейнер ‘Гейша’

Floribunda rose 'Kimono'
СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО

12.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Роза флорибунда сорт „Kimono”е открита от Герит Де Руйтер. Характерна с цветове в преливащи се нюанси на розово. Има умерен, приятен аромат. Цветовете са приблизително с 30-40 венчелистчета и среден диаметър 7.6см. Обичайно клъстерни, със средна плътност.
Цъфти на вълни през целия сезон. Листната маса е средна на гъстота, едра и зелена.

Приблизителна височина в момента:
15 - 30см
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Розите от групата на флорибундите са създадени чрез кръстосване на чаено-хибридни и полиантови рози. Предпочитани са заради обилния си цъфтеж с множество клъстерни цветове, продължаващ особено дълъг период от време. Зеленината им е често лъскава, едра и сравнително гъста. Като височина са по-скоро ниски храсти.

Какво е роза в контейнер?

Щом поръчате избраните рози в контейнер те пристигат при вас в саксия с почва. Контейнерът е напълно съобразен по големи с развитието и растежа на растенията.
Какво да направя щом получа своите рози на контейнер?

Щом получите поръчаните рози бихте могли да ги прехвърлите веднага на постоянното им място в земята. Също така да ги оставите в контейнера изчаквайки по-добро време за засажда или пък да ги отглеждате там за постоянно, като периодично (щом стане твърде малък) да го сменяте.
Как да засадя розите получени на контейнер?

Директно засаждане в земята:
Важно е добре да подберете местоположението на вашите рози – нека не са в близост до растения, които биха могли да ги засенчат, те се нуждаят от поне 6 часа слънце на ден и плодородна почва. Отстранете всички счупени, изсъхнали и твърде дълги корени. Изкопайте дупка с подходящ размер, налейте вода и изчакайте да се отцеди, това помага на почвата да се утай, поставете растението вътре, като разпределите корените равномерно около него. Засипете с пръст до мястото на присъда. След засаждането подрежете вашите рози, за да концентрират енергията си за вкореняване и развиване на кореновата система, най-важното за тях сега.
Предимства на засаждането директно в градината:

Вашето растение се приспособява към микроклимата на мястото, на което ще го отглеждате.

Влагате усилия в засаждане само веднъж.

Отглеждане в контейнер/саксия:
Ако сте закупили растенията в неподходящо за засаждане време (например през зимата) или просто имате желание бихте могли първоначално да ги отглеждате в контейнер, това е напълно възможно. За начало може да отглеждате розите в контейнера, в който сте ги получили, а в последствие да присадите. Като начало на тази операция извадете розите от оригиналната опакова. Подберете контейнер с оптимален размер. Първата стъпка от същинското засаждане на вашите рози в саксия е да покриете дъното с равни част почва и перлит. Преди да поставите растението в контейнера подрежете изсъхналите, счупени и твърде дълги корени. Позиционирайте го в саксията като разпределите корените равномерно около него и засипете с пръст до мястото на присъда.
Поддържайте почвата на вашите засадени рози умерено влажна, дръжте контейнера на огряно от слънцето място. Вашите рози се нуждаят от 6 часа слънцегреене на ден.
Предимства на засаждането в контейнер:

Не е обвързано с метеорологичните условия.

Други растения не биха могли да засегнат растежа и развитието на розите

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Контейнер