Начало

Роза в контейнер ‘Керио’

Роза в контейнер ‘Керио’

Tea hybrid rose ‘Kerio’

СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО

8.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Роза „Kerio” e oткрита от Джоузеф Орард.Характерна с големи цветове в наситено жълт цвят.Има силен характерен аромат.Цветовете са с 20-30 венчелистчета и среден диаметър 12см,предимно двойни,плътни и големи.Цъфти на периоди през целия сезон.Листната маса е средно гъста,лъскава и светлозелена.

Приблизителна височина в момента:

15 – 30см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Чаено хибридни рози се отличава с изящно оформена пъпка,която разцъфва в изваян,голям цвят.Те формират прави стебла с голям цвят и сравнително малко листна маса.Групата се характеризира още с цъфтеж през целия вегетационен период,като понякога има прекъсвания от 15-25 дни.Ароматът най-често е силен.Храстите достигат височина между 1 и 2м.Подходящи за рязан цвят,с висока декоративна стойност.

Какво е роза в контейнер?

Щом поръчате избраните рози в контейнер те пристигат при вас в саксия с почва. Контейнерът е напълно съобразен по големи с развитието и растежа на растенията.
Какво да направя щом получа своите рози на контейнер?

Щом получите поръчаните рози бихте могли да ги прехвърлите веднага на постоянното им място в земята. Също така да ги оставите в контейнера изчаквайки по-добро време за засажда или пък да ги отглеждате там за постоянно, като периодично (щом стане твърде малък) да го сменяте.
Как да засадя розите получени на контейнер?

Директно засаждане в земята:
Важно е добре да подберете местоположението на вашите рози – нека не са в близост до растения, които биха могли да ги засенчат, те се нуждаят от поне 6 часа слънце на ден и плодородна почва. Отстранете всички счупени, изсъхнали и твърде дълги корени. Изкопайте дупка с подходящ размер, налейте вода и изчакайте да се отцеди, това помага на почвата да се утай, поставете растението вътре, като разпределите корените равномерно около него. Засипете с пръст до мястото на присъда. След засаждането подрежете вашите рози, за да концентрират енергията си за вкореняване и развиване на кореновата система, най-важното за тях сега.
Предимства на засаждането директно в градината:

Вашето растение се приспособява към микроклимата на мястото, на което ще го отглеждате.

Влагате усилия в засаждане само веднъж.

Отглеждане в контейнер/саксия:
Ако сте закупили растенията в неподходящо за засаждане време (например през зимата) или просто имате желание бихте могли първоначално да ги отглеждате в контейнер, това е напълно възможно. За начало може да отглеждате розите в контейнера, в който сте ги получили, а в последствие да присадите. Като начало на тази операция извадете розите от оригиналната опакова. Подберете контейнер с оптимален размер. Първата стъпка от същинското засаждане на вашите рози в саксия е да покриете дъното с равни част почва и перлит. Преди да поставите растението в контейнера подрежете изсъхналите, счупени и твърде дълги корени. Позиционирайте го в саксията като разпределите корените равномерно около него и засипете с пръст до мястото на присъда.
Поддържайте почвата на вашите засадени рози умерено влажна, дръжте контейнера на огряно от слънцето място. Вашите рози се нуждаят от 6 часа слънцегреене на ден.
Предимства на засаждането в контейнер:

Не е обвързано с метеорологичните условия.

Други растения не биха могли да засегнат растежа и развитието на розите

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Ароматност

Контейнер