Рододендрон 'Каролин Албрук'

Rhododendron 'Caroline Allbrook'

39.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Рододендронът (лат. Rhododendron) е род от широколистни и вечнозелени дървета и храсти от семейство Хедър, като според различни източници т.нар Градински Рододендрон днес наброява около 3000 сорта.
Сорт „Каролин Албрук“ е характерен с цъфтеж през месец април-май с големи цветове в лавандулово-розово избеляващи до лавандулово. Листната му маса е тясна, тъмно зелена и издължена, храстът е компактен, а на височина достига до 3м.

Присадено на
Височина до
1.5м
Диаметър до
1.5м
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-30°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Рододендронът (лат. Rhododendron) е род от широколистни и вечнозелени дървета и храсти от семейство Хедър, което според различни източници включва от 800 до 1200 вида.

В природата рододендроните са разпространени предимно в Северното полукълбо като най-често те се срещат в крайбрежната зона на реки, морета и океани. Височината им варира много от 10см до 10м според сорта и местообитанието им. Цветовете на растенията от този род се различават по размер, цвят и форма, като най-малките са едва няколко сантиметра, а най-големите достигат 20см . Градинският рододендрон днес наброява около 3000 сорта.

Често задавани въпроси за Рододендрон 'Каролин Албрук'

В какъв вид ще получа поръчаните Рододендрони на контейнер? • Поръчаните на контейнер Рододендрони ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му най-често е 5л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Колко време мога да съхранявам получените Рододендрони на контейнер? • Всички Рододендрони в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера би следвало да е с достатъчно слънчева светлина, но не директна. Как да засадя получените Рододендрони на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте достатъчно голяма дупка съобразена с размера на контейнера, в които сте получили растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с изискванията на Рододендрона. • Изборът на място е от изключителна важност – трябва да осигурите на Рододендрона плодородна почва и сенчесто място. • Поливане – повечето сортове обичайно имат нужда от редовно поливане през пролетта и лятото. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Поливайте редовно. • Торете на всеки 2-3 години с подходяща тор. • Почиствайте от прецъфтелите цветове.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Хемерокалис 'Плетена кукла'
Hemerocallis 'Lacy Doily'

10.99лв.

Астилбе 'Видения в розово'
Астилбе 'Видения в розово'
Astilbe chinensis 'Vision in Pink'

6.99лв.

Хемерокалис 'Страхотен късмет'
Hemerocallis 'Awesome Luck'

10.99лв.

Ирис 'Синя птица'
Ирис 'Синя птица'
Iris sibirica 'Blue bird'

6.99лв.

Японска дюля 'Нивалис'
Японска дюля 'Нивалис'
Chaenomeles japonica 'Nivalis'

7.99лв.

Хортензия 'Херкулес'
Хортензия 'Херкулес'
Hydrangea paniculata 'Hercules'

11.99лв.

Сибирски ирис 'Розово парфе'
Сибирски ирис 'Розово парфе'
Iris Sibirica 'Pink Parfait'

6.99лв.

Божур 'Двойно червено'
Paeonia lactiflora 'Red double'

11.99лв.

Продължи пазаруването

Количка