Потентила 'Мандарина'

Potentilla fruticosa 'Tangerine'

4.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Разновидноста 'Tangerine' е храстовиден широколистен храст с височина до 50см, образуващ доста издълбана форма, с малки, среднозелени до сиво-зелени перести листа. Цветовете са жълти, зачервени с медно-оранжево, произвеждат се от късна пролет до началото на есента.

Присадено на
Височина до
Диаметър до
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-15°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Оранжева Потентила или Potentilla fruticosa „Tangerine“ е вид многогодишен, широколистен, цъфтящ храст. На височина се развива до около 0.5м, като образува разперена, полусферична форма. Листната и маса е съставена от многобройни дребни, заострени, лъскави листа с наситено зелен цвят. Видът е изключително непретенциозен, не изисква никакви грижи, освен подрязване. Чувства се добре както на слънце, така и на шарена сянка, изисква умерена влажност и дренирана почва. Студоустойчив е. Цъфтежът на Оранжевата Потентила е през цялото лято – от май до септември. Представен е от множество дребни, полудвойни цветчета с звездовидна форма и искрящо бял цвят. Използва се като цветен акцент в градината, в градските паркове, за жив плет, групи и масиви.

Често задавани въпроси за Потентила 'Мандарина'

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Хемерокалис 'Страхотен късмет'
Hemerocallis 'Awesome Luck'

10.99лв.

Люляк 'Мис Елън Уилмот'
Люляк 'Мис Елън Уилмот'
Syringa vulgaris 'Miss Ellen Willmott'

9.99лв.

Хибискус 'Синя птица'
Хибискус 'Синя птица'
Hibiscus syriacus 'Oiseau bleu'

5.99лв.

Люляк 'Споменът за Колесников'
Люляк 'Споменът за Колесников'
Syringa Vulgaris 'Pamięć o Kolesnikowie'

9.99лв.

Божур 'Двойно червено'
Paeonia lactiflora 'Red double'

11.99лв.

Лавандула
Лавандула
Lavandula angustifolia

4.99лв.

Последно разгледани

Астилбе 'Видения в розово'
Астилбе 'Видения в розово'
Astilbe chinensis 'Vision in Pink'

6.99лв.

Ябълка 'Флорина'
Ябълка 'Флорина'
Malus pumila 'Florina'

7.99лв.

Божур 'Херцогинята на Немур'
Paeonia lactiflora 'Duchesse de Nemours'

11.99лв.

Арония
Aronia melanocarpa

2.49лв.

Продължи пазаруването

Количка