Плачеща акация

Caragana arborescens 'Pendula'

89.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Плачеща акация или „Caragana arborescens 'Pendula'“ е широколистен, дървесен вид от род „Акация“. Формата и размерите му са компактни, като на височина достига около 2м. Сортът е селектиран със специфична форма на короната – т.нар. „плачеща“. Клоните са прави, силно извити в посока надолу, като образуват нещо като фонтан от зеленина. Листата са дребни, поставени по няколко на дръжка, в светлозелен до зелен цвят. Цъфтежът му е през месеците април-май, с дребни, единични жълти цветове. Видът е студоустойчив, предпочита плодородни почви и умерена влажност. Високата декоративна стойност, която му придава формата на короната и компактните му размери го правят особено предпочитан като ефектно допълнение в големи градини, обичайно засаждан акцентно.

Присадено на
Височина до
1.5м
Диаметър до
1.2м
Цъфтеж
VI - VII
Плододаване
Поливане
Рядко
Температура
30°C/-15°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Акация или „Caragana arborescens е род храсти или малки дървета от семейство „Fabaceae“, с произход Китай. Растежът им е умерен до бърз, като достигат височина около 5-6м. Короната се развива под различна форма – обло-сферична, плачеща и пр. Листната маса може да варира според вида, като е от светло до тъмно зелена, със среден размер и срещуположно разположени листа. Цъфтежът в голяма част от случаите е в началото на лятото, често много ароматен, съставен от малки цветчета в бледожълто до жълто. Предпочитани видове заради компактните си размери и висока декоративна стойност. Подходящи за градинско и парково озеленяване.

Често задавани въпроси за Плачеща акация

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни дървета? • Избраните декоративни дървета ще пристигнат при Вас на т. нар. „гол корен“ т. е. извадени от земята те ще бъдат обезлистени и подрязани, а след това кореновата система ще бъде опакована във влажен субстрат и стреч фолио. Това ще позволи на растението да престои известно време извън почвата без да пострада. Защо е важно подрязването и премахването на листата на декоративните дървета? • Всяко широколистно, декоративно дърво, което изпращаме преминава гореспоменатите процедури поради две причина – на първо място обезлистяването благоприятства неговото прихващане. Липсата на листна маса помага на дървото да съсредоточи цялата енергия и хранителни вещества към изграждането на коренова система. На второ място, професионално подрязаните декоративни дървета ще създадат по красива и оформена корона след засаждането. Какво да правя щом получа желаните декоративни дървета? • Щом получите избраните дървета бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място. Кога да засадя декоративно дърво? • Най-доброто време за засаждане на декоративни дървесни видове е след листопада т. е. през есенния период. По това време от годината сокоподаването на тези видове спира и те се намират в покой, което Ви дава отлични шансове за прихващане и правилно развитие на дървото. Как да засадя получените декоративни дървета? • Подгответе мястото за засаждане. На първо място подберете добре местоположението като се съобразите с изложението, часовете слънцегреене и размерите, които би достигнало избраното от Вас дърво в годините. След това изкопайте яма малко по-голяма от кореновата система, по желание бихте могли да положите изкуствена или оборска тор на дъното (това мероприятие не е задължително). Премахнете оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините). Поставете в предварително подготвената яма като разпределите корените равномерно около ствола. Засипете с пръст до мястото, на което е било дървото преди. Поливайте редовно с вода до прихващане на декоративното дърво. Как да се грижа за посадените декоративни дървета? • Обичайно декоративните дървета изискват подрязване, поливане, някой и наторяване, и обработка срещу болести и вредители. Поради тясната специфика на всеки отделен вид Ви съветваме добре да проучите преди да закупите и засадите избраното дърво. Ако все пак се колебаете и имате нужда от информация относно грижите, моля обърнете се към специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Пъстролистен дрян
Пъстролистен дрян
Cornus alba 'Elegantissima'

8.99лв.

Аукуба 'Пепър спот'
Аукуба 'Пепър спот'
Aucuba 'Pepper spot'

9.99лв.

Къдрав лешник 'Конторта'
Къдрав лешник 'Конторта'
Corylus avellana 'Contorta'

39.99лв.

Хебе 'Ружът на Никола'
Хебе 'Ружът на Никола'
Hebe 'Nicola's Blush'

7.99лв.

Юка
Юка
Yucca Gloriosa

5.99лв.

Хоста 'Стилтън'
Хоста 'Стилтън'
Hosta 'Blue stilton'

6.99лв.

Небесен бамбук 'Огнена сила'
Небесен бамбук 'Огнена сила'
Nandina domestica 'Fire power'

17.99лв.

Последно разгледани

Педимус
Педимус
Phedimus aizoon

2.99лв.

Многоцветен жасмин
Многоцветен жасмин
Jasminum Polyanthum

8.99лв.

Пирамидален бук 'Пурпурея'
Пирамидален бук 'Пурпурея'
Fagus sylvatica pyramidalis 'Purpurea'

149.99лв.

Продължи пазаруването

Количка