Пираканта

Pyracantha Coccinea

4.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Изправен, широк, непроходим храст с вдървеинени разклонения, висок до 3 м. Сивочерни, последователни клончета с твърди тръни. Листата са елипсовидни, заострени, дълги 2-4 см, лъскави зелени. Цветовете са бели, събрани в щитовидни сенници с много цветове. Плодовете могат да бъдат: червени, жълти или оранжеви. Отглежда се на хумусни почви. Засажда се самостоятелно, но най-често като жив плет с красиви плодове.

Приблизителна височина в момента: 
30 - 40см
Присадено на
Височина до
Диаметър до
Цъфтеж
V-IX
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Пираканта „Coccinea“ е вид голям, трънлив, вечнозелен храст от семейство „Розацеи“. Растежът е с бързи темпове, като достига височина около 3м. Листната му маса е съставена от малки, овални листа с лъскава повърхност и зелен цвят. Видът предпочита слънчево местонахождение, умерена влажност, добър дренаж, като няма особени претенции към вида на почвата и е напълно студоустойчив.
Цъфтежът на Пираканта „Coccinea” е през летните месеци – юни-юли. Представен е от дребни, бели цветове, събрани в щитовидни съцветия. Плодовете могат да бъдат червени, жълти или оранжеви, като придават изключителна декоративна стойност на растението. Подходящ за единични, акцентни насаждения, но по-често предпочитан за изграждане на непроходим жив плет.

Често задавани въпроси за Пираканта

В какъв вид ще получа поръчаната Пираканта на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, но най-често би бил P9 или 0. 5л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получената Пираканта на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, почистване от сухи и болни листа и клонки и осигуряване на оптимални условия за развитие (светлина, температура и пр) • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението трябва да е слънчево, но не на директно слънцегреене и с умерена температура. Кога да засадя Пираканта? • Растенията отгледани в контейнер биха могли да се засаждат почти целогодишно, въпреки това ние препоръчваме есенното засаждане в периода септември-декември. Как да засадя получената Пираканта на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – Пираканта има нужда от умерена влага и добър дренаж. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Полейте обилно при засаждането. • Изграждане на жив плет – Пиракантата със своя бърз растеж и бодливи клонки е прекрасен избор за непристъпен жив плет. Засаждането на такъв не изисква нищо по-особено, като единственото, което трябва да имате предвид, че за всеки линеен метър ще са необходими 8 растения и фактът, че те понасят резитба, което позволява да ги оформите по ваш вкус. При този вид растения препоръчване едноредово засаждане. Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за засадената Пираканта са редовно поливане особено през летните месеци, подрязване и оформяне на короната, почистване от изсъхнали листа и клонки.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top