Начало

Пираканта ‘Оранжево сияние’

Пираканта ‘Оранжево сияние’

Pyracantha ‘Orange Glow’

6.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Пираканта „Оранжево сияние“ е вид голям, трънлив, вечнозелен храст от семейство „Розацеи“. Растежът е с бързи темпове, с годишен прираст от 50см, като достига височина около 3м. Листната му маса е съставена от малки, овални листа с лъскава повърхност и зелен цвят. Видът предпочита слънчево местонахождение, умерена влажност, добър дренаж, като няма особени претенции към вида на почвата и е напълно студоустойчив.
Цъфтежът на „Оранжево сияние” е през летните месеци – май-юни. Представен е от дребни, бели цветове, събрани в щитовидни съцветия. Плодовете сферични и оранжеви, като придават изключителна декоративна стойност на растението и се задържат на клоните и през зимата. Подходящ за единични, акцентни насаждения, но по-често предпочитан за изграждане на непроходим жив плет.

Приблизителна височина в момента:

30 – 40см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Пираканта или „Pyracanthа“ е род големи, трънливи, вечнозелени храсти от семейство „Розацеи“, с произход Югозападна Европа. Растенията са с умерен растеж като достигат височина от 1-4м. Листната им маса е съставена от малки, овални листа с варираща според сорта окраска. Плодовете се наблюдават от края на лятото, като достигат зрялост в края на есента, но са негодни за консумация. Цветът им може да е жълт, червен или оранжев като ярко контрастира на зелените листа. Пиракантите са подходяща за акцентни или групови насаждения, също и за изграждане на жив плет.

В какъв вид ще получа поръчаната Пираканта на контейнер?

Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му би могла да варира, но най-често би бил P9 или 0.5л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т.е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.
Колко време мога да съхранявам получената Пираканта на контейнер?

Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, почистване от сухи и болни листа и клонки и осигуряване на оптимални условия за развитие (светлина, температура и пр)

Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението трябва да е слънчево, но не на директно слънцегреене и с умерена температура.
Кога да засадя Пираканта?

Растенията отгледани в контейнер биха могли да се засаждат почти целогодишно, въпреки това ние препоръчваме есенното засаждане в периода септември-декември.
Как да засадя получената Пираканта на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Поливане – Пираканта има нужда от умерена влага и добър дренаж.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Полейте обилно при засаждането.

Изграждане на жив плет – Пиракантата със своя бърз растеж и бодливи клонки е прекрасен избор за непристъпен жив плет. Засаждането на такъв не изисква нищо по-особено, като единственото, което трябва да имате предвид, че за всеки линеен метър ще са необходими 8 растения и фактът, че те понасят резитба, което позволява да ги оформите по ваш вкус. При този вид растения препоръчване едноредово засаждане.
Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане?

Грижите, които е необходимо да полагате за засадената Пираканта са редовно поливане особено през летните месеци, подрязване и оформяне на короната, почистване от изсъхнали листа и клонки.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Диаметър до

Температура

Поливане