Пираканта 'Червена колона'

Pyracantha 'Red Column'

7.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Пираканта „Червена колона“ е вид голям, трънлив, вечнозелен храст от семейство „Розацеи“. Растежът е с бързи темпове, като достига височина около 3м. Листната му маса е съставена от малки, овални листа с лъскава повърхност и зелен цвят. Видът предпочита слънчево местонахождение, умерена влажност, добър дренаж, като няма особени претенции към вида на почвата и е напълно студоустойчив.
Цъфтежът на „Червена колона“ е през летните месеци – юни-юли. Представен е от дребни, бели цветове, събрани в щитовидни съцветия. Плодовете са сферични и червени, като придават изключителна декоративна стойност на растението и се задържат на клонките дори през зимата. Подходящ за единични, акцентни насаждения, но по-често предпочитан за изграждане на непроходим жив плет.

Присадено на
Височина до
Диаметър до
2.5м
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
40°C/-35°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Пираканта или „Pyracanthа“ е род големи, трънливи, вечнозелени храсти от семейство „Розацеи“, с произход Югозападна Европа. Растенията са с умерен растеж като достигат височина от 1-4м. Листната им маса е съставена от малки, овални листа с варираща според сорта окраска. Плодовете се наблюдават от края на лятото, като достигат зрялост в края на есента, но са негодни за консумация. Цветът им може да е жълт, червен или оранжев като ярко контрастира на зелените листа. Пиракантите са подходяща за акцентни или групови насаждения, също и за изграждане на жив плет.

Често задавани въпроси за Пираканта 'Червена колона'

В какъв вид ще получа поръчаната Пираканта на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, но най-често би бил P9 или 0. 5л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получената Пираканта на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, почистване от сухи и болни листа и клонки и осигуряване на оптимални условия за развитие (светлина, температура и пр) • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението трябва да е слънчево, но не на директно слънцегреене и с умерена температура. Кога да засадя Пираканта? • Растенията отгледани в контейнер биха могли да се засаждат почти целогодишно, въпреки това ние препоръчваме есенното засаждане в периода септември-декември. Как да засадя получената Пираканта на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – Пираканта има нужда от умерена влага и добър дренаж. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Полейте обилно при засаждането. • Изграждане на жив плет – Пиракантата със своя бърз растеж и бодливи клонки е прекрасен избор за непристъпен жив плет. Засаждането на такъв не изисква нищо по-особено, като единственото, което трябва да имате предвид, че за всеки линеен метър ще са необходими 8 растения и фактът, че те понасят резитба, което позволява да ги оформите по ваш вкус. При този вид растения препоръчване едноредово засаждане. Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за засадената Пираканта са редовно поливане особено през летните месеци, подрязване и оформяне на короната, почистване от изсъхнали листа и клонки.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Педимус
Педимус
Phedimus aizoon

2.99лв.

Джел 'Златен Крал'
Джел 'Златен Крал'
Ilex x altaclerensis 'Golden Кing'

17.99лв.

Пираканта 'Солей Д'Ор'
Пираканта 'Солей Д'Ор'
Pyracantha 'Soleil D'Or'

7.99лв.

Фотиния 'Малък червен Робин'
Фотиния 'Малък червен Робин'
Photinia x fraseri 'Little red Robin'

7.99лв.

Пъстролистен дрян
Пъстролистен дрян
Cornus alba 'Elegantissima'

8.99лв.

Пахисандра
Пахисандра
Pachysandra terminalis

4.99лв.

Берберис 'Розов блясък'
Берберис 'Розов блясък'
Berberis thunbergii 'Rose glow'

7.99лв.

Хвойна 'Старо злато'
Хвойна 'Старо злато'
Juniperus × pfitzeriana 'Old gold'

4.99лв.

Последно разгледани

Педимус
Педимус
Phedimus aizoon

2.99лв.

Берберис 'Зелен килим'
Берберис 'Зелен килим'
Berberis thunbergii 'Green carpet'

7.99лв.

Компактен тис 'Фастигиата ауреа'
Компактен тис 'Фастигиата ауреа'
Taxus 'Fastiagata аurea' nana

29.99лв.

Западна туя 'Рейнголд'
Западна туя 'Рейнголд'
Thuja occ. 'Rheingold'

15.99лв.

Роза в контейнер 'Дама на сърцето'
Роза в контейнер 'Дама на сърцето'
Tea hybrid rоse 'Dame de coeur'

8.99лв.

Роза в контейнер 'Жоро'
Роза в контейнер 'Жоро'
Tea hybrid rоse 'Joro'

9.99лв.

Продължи пазаруването

Количка