Педимус

Phedimus aizoon

2.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Педимус или „Phedimus aizoon” e вид листопаден представител на Сукулентите. Достига височина до около 30см, като на широчина се разпростира почти двойно. Листната му маса е съставена от яйцевидни, лъскави, плътни листа с приблизителни размер 9-10см дължина и 2-3см широчина. Цъфтежът е обилен, с дребни цветчета, събрани в малки съцветия в наситено жълт цвят. Растенията се развиват добре във всякакъв тип почви – дори варовити, предпочитат умерена влажно, но понасят и засушаване. Устойчиви са както на директно слънце, така и на сянка. Изключителната непретенциозност на Педимуса го прави идеален за отглеждане от начинаещи градинари.

Присадено на
Височина до
0.3м
Диаметър до
0.3м
Цъфтеж
VI-IX
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Педимус или „Phedimus aizoon” e род растения, представители на Сукулентите. В рода се срещат вечнозелени и листопадни представители. Достигат височина до около 80-100см, като на широчина често достигат също такива размери. Листната им маса е съставена от яйцевидни, лъскави, плътни листа с приблизителни размери 9-10см дължина и 2-3см широчина. Цъфтежът е обилен, с дребни цветчета, събрани в малки съцветия – най-често в жълт цвят. Растенията се развиват добре във всякакъв тип почви – дори варовити, предпочитат умерена влажно, но понасят и засушаване. Устойчиви са както на директно слънце, така и на сянка. Поради тези има качества и красивия им външен вид са често предпочитани дори от начинаещи градинари.

Често задавани въпроси за Педимус

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Фотиния 'Малък червен Робин'
Фотиния 'Малък червен Робин'
Photinia x fraseri 'Little red Robin'

7.99лв.

Пираканта 'Червена колона'
Пираканта 'Червена колона'
Pyracantha 'Red Column'

7.99лв.

Котонеастър хоризонталис 'Вариегатус'
Котонеастър хоризонталис 'Вариегатус'
Cotoneaster horizontalis 'Variegatus'

4.99лв.

Императа 'Червен барон'
Императа 'Червен барон'
Imperata cylindrica 'Red baron'

5.99лв.

Берберис 'Коринита'
Берберис 'Коринита'
Berberis thunbergii 'Coronita'

9.99лв.

Японски клен 'Атропурпуреум'
Японски клен 'Атропурпуреум'
Acer palmatum 'atropurpureum'

13.99лв.

Котонеастър дамери
Котонеастър дамери
Cotoneaster dammeri

4.99лв.

Последно разгледани

Продължи пазаруването

Количка