Педимус

Phedimus aizoon

2.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Педимус или „Phedimus aizoon” e вид листопаден представител на Сукулентите. Достига височина до около 30см, като на широчина се разпростира почти двойно. Листната му маса е съставена от яйцевидни, лъскави, плътни листа с приблизителни размер 9-10см дължина и 2-3см широчина. Цъфтежът е обилен, с дребни цветчета, събрани в малки съцветия в наситено жълт цвят. Растенията се развиват добре във всякакъв тип почви – дори варовити, предпочитат умерена влажно, но понасят и засушаване. Устойчиви са както на директно слънце, така и на сянка. Изключителната непретенциозност на Педимуса го прави идеален за отглеждане от начинаещи градинари.

Приблизителна височина в момента: 
5 - 15см
Присадено на
Височина до
0.3м
Диаметър до
0.3м
Цъфтеж
VI-IX
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Педимус или „Phedimus aizoon” e род растения, представители на Сукулентите. В рода се срещат вечнозелени и листопадни представители. Достигат височина до около 80-100см, като на широчина често достигат също такива размери. Листната им маса е съставена от яйцевидни, лъскави, плътни листа с приблизителни размери 9-10см дължина и 2-3см широчина. Цъфтежът е обилен, с дребни цветчета, събрани в малки съцветия – най-често в жълт цвят. Растенията се развиват добре във всякакъв тип почви – дори варовити, предпочитат умерена влажно, но понасят и засушаване. Устойчиви са както на директно слънце, така и на сянка. Поради тези има качества и красивия им външен вид са често предпочитани дори от начинаещи градинари.

Често задавани въпроси за Педимус

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Последно разгледани

Скимия
Скимия
Skimmia japonica 'Rubella'

7.99лв.

Продължи пазаруването

Количка

Top