Пъстролистна японска върба 'Хакуро-Нишики'

Salix Integra 'Hakuro-Nishiki'

8.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Пъстролистна японска върба „Хакуро-Нишики“ или Salix Integra 'Hakuro-Nishiki' е широколистен, дървесен вид от род „Върба“. Размерите му са компактни, с височина до 2м. Развива се с множество разклонения в неправилна форма. Листната маса е съставена от атрактивни пъстри листа през целия вегетационен период. Като новата зеленина през пролетта има розов оттенък, узрявайки до пъстри нюанси на розово, кремаво бяло и зелено. „Хакуро-Нишики“ е студоустойчив вид, понасящ добре както частична така и по-радикална резитба. Вирее добре на рехави, плодородни почви, предпочита умерена влажност и добър дренаж. Подходяща за декоративно насаждения в средни до големи градини.

Присадено на
Височина до
1.8м
Диаметър до
2.1м
Цъфтеж
IV
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
40°C/-35°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Върба или „Salix” е род дървета или храсти с широко разпространение в Европа, Азия и Америка. Съставен от множество различни представители, днес се срещат от храсти с височина до 2м до дървета, достигащи 6 и повече метра. Според вида листната маса би могла да бъде в различни цветове, като почти винаги е гъста и сравнително дребна. Основно се разграничават растения с овална, добре оформена корона и такива с „плачеща“ форма. Изключително използвани както в домашното дворно озеленяване (по-компактните представители), така и в парковото и градско такова (по-непретенциозни и големи видове).

Често задавани въпроси за Пъстролистна японска върба 'Хакуро-Нишики'

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни дървета? • Избраните декоративни дървета ще пристигнат при Вас на т. нар. „гол корен“ т. е. извадени от земята те ще бъдат обезлистени и подрязани, а след това кореновата система ще бъде опакована във влажен субстрат и стреч фолио. Това ще позволи на растението да престои известно време извън почвата без да пострада. Защо е важно подрязването и премахването на листата на декоративните дървета? • Всяко широколистно, декоративно дърво, което изпращаме преминава гореспоменатите процедури поради две причина – на първо място обезлистяването благоприятства неговото прихващане. Липсата на листна маса помага на дървото да съсредоточи цялата енергия и хранителни вещества към изграждането на коренова система. На второ място, професионално подрязаните декоративни дървета ще създадат по красива и оформена корона след засаждането. Какво да правя щом получа желаните декоративни дървета? • Щом получите избраните дървета бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място. Кога да засадя декоративно дърво? • Най-доброто време за засаждане на декоративни дървесни видове е след листопада т. е. през есенния период. По това време от годината сокоподаването на тези видове спира и те се намират в покой, което Ви дава отлични шансове за прихващане и правилно развитие на дървото. Как да засадя получените декоративни дървета? • Подгответе мястото за засаждане. На първо място подберете добре местоположението като се съобразите с изложението, часовете слънцегреене и размерите, които би достигнало избраното от Вас дърво в годините. След това изкопайте яма малко по-голяма от кореновата система, по желание бихте могли да положите изкуствена или оборска тор на дъното (това мероприятие не е задължително). Премахнете оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините). Поставете в предварително подготвената яма като разпределите корените равномерно около ствола. Засипете с пръст до мястото, на което е било дървото преди. Поливайте редовно с вода до прихващане на декоративното дърво. Как да се грижа за посадените декоративни дървета? • Обичайно декоративните дървета изискват подрязване, поливане, някой и наторяване, и обработка срещу болести и вредители. Поради тясната специфика на всеки отделен вид Ви съветваме добре да проучите преди да закупите и засадите избраното дърво. Ако все пак се колебаете и имате нужда от информация относно грижите, моля обърнете се към специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Цер
Цер
Quercus cerris

34.99лв.

Ясенолистен явор 'Фламинго'
Ясенолистен явор 'Фламинго'
Acer Negundo 'Flamingo'

34.99лв.

Бяла бреза
Бяла бреза
Betula pendula

34.99лв.

Рустифина
Рустифина
Rhus typhina

14.99лв.

Плачещ бряст
Плачещ бряст
Ulmus minor 'Pendula'

99.99лв.

Ликвидамбър
Ликвидамбър
Liquidambar styraciflua

34.99лв.

Обикновен бук
Обикновен бук
Fagus sylvatica

34.99лв.

Конски кестен
Конски кестен
Aesculus hippocastanum 'Baumannii'

39.99лв.

Продължи пазаруването

Количка