Пъстролистен карекс

Carex morrowii 'Variagata'

8.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Карекс „Variagata“ или още Пъстролистен Карекс е многогодишно, тревисто растение. Развива се под формата на гъста, ниска туфа с височина до около 30см. Растежът е с по-скоро умерени темпове. Листната маса е съставена от издължени, много тесни и заострени, дълбоко зелени листа, украсени с фини кремаво-бели ръбове. Видът е абсолютно непретенциозен, може да се развива добре във всякакви почви, на слънце или сянка, напълно студоустойчив. Подходящ като декоративна растителност, в допълнение към алпинеуми, скални кътове и аранжировки на балконски саксии и сандъчета.

Присадено на
Височина до
0.6м
Диаметър до
0.6м
Цъфтеж
VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
40°C/-35°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Карекс или „Carex Testacea“ е род многогодишни, тревисти растения от семейство „Cyperaceae“, наброяващ внушителните 2000 вида. Предвид това представителите на рода са изключително разнообразни. Листата им най-общо са издължени, тънки, гъсто разположение, срещани в най-различни цветове – както едноцветни така и пъстри. Растенията са многогодишни, въпреки че има отделни представители, които не издържат дълго във времето. Обичайно изключително издръжливи, студоустойчиви и сухоустойчиви, в диво състояние изключително разпространени, те се отглеждат основно с декоративна цел.

Често задавани въпроси за Пъстролистен карекс

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Берберис 'Зелен килим'
Берберис 'Зелен килим'
Berberis thunbergii 'Green carpet'

7.99лв.

Фотиния 'Малък червен Робин'
Фотиния 'Малък червен Робин'
Photinia x fraseri 'Little red Robin'

7.99лв.

Облепиха 'Пламенная' ♂
Облепиха 'Пламенная' ♂
Hippophaе rhamnoides 'Plamiennaja'

7.99лв.

Джел 'Сребърна Кралица'
Джел 'Сребърна Кралица'
Ilex aquifolium 'Silver Queen'

49.99лв.

Къдрав лешник 'Конторта'
Къдрав лешник 'Конторта'
Corylus avellana 'Contorta'

39.99лв.

Хебе 'Ружът на Никола'
Хебе 'Ружът на Никола'
Hebe 'Nicola's Blush'

7.99лв.

Императа 'Червен барон'
Императа 'Червен барон'
Imperata cylindrica 'Red baron'

5.99лв.

Продължи пазаруването

Количка